U HAJDUKU SLAVE Vraća se najbolji strijelac lige, a u samo par mjeseci zaradili najviše u povijesti kluba

Foto: Hina

NIJE dugo trajala zabrinutost na Poljudu nakon što je uprava Hajduka prodala Francka Ohandzu u kineski Shenzen za 1,8 milijuna eura. Strah navijača da će Hajduk u nastavak sezone morati bez top napadača pokazao se neopravdan.
> Tko će u Hajduku zabiti gol?
 
Naime, u trenažni pogon vratio se prvi topnik kluba i najbolji strijelac HNL-a prošle sezone, Marko Futacs.
 
Također, treninzima se vratio i Portugalac Hugo Almeida pa Bijeli s velikim ambicijama kreću u nastavak sezone u kojem će pokušati uloviti drugo mjesto u prvenstvu i tražiti naslov u kupu.
 
Futacs je u potpunosti odradio jučerašnji trening s momčadi, dok je Hugo Almeida dio treninga odradio odvojeno, a dio s ostatkom momčadi.
 
Premda se vratio treninzima, za vjerovati je da Kopić neće Mađara koristiti u sljedećim ligaškim dvobojima protiv Rudeša i Istre, ali za očekivati je da će biti potpuno spreman za najvažniju utakmicu sezone - polufinale kupa protiv Lokomotive koje je na rasporedu 13. ožujka.
 
Proteklih dana glavna vijest s Poljuda bila je prodaja Francka Ohandze. Bez obzira na to što je Kamerunac puno puta pokazao da je odličan igrač, odluka da ga se proda bila je s poslovne strane više nego ispravna.
 
Naime, Kameruncu je na ljeto isticao ugovor, a kako ga je odbio produljiti, na ljeto bi otišao kao slobodan igrač. Ovako, Bijeli su zaradili više nego solidnih 1,8 milijuna eura, a kad taj iznos pribrojimo onom koji je Hajduk zaradio u posljednja dva prijelazna roka, dolazimo do cifre od 14,5 milijuna eura.
 
Nikad prije Hajduk u jednoj sezoni nije toliko zaradio od prodaje igrača.
 
Nikola Vlašić za 10,8 milijuna otišao je u Everton, Ohandza za 1,8 milijuna u Shenzen, Ante Erceg za 1,5 milijuna u Al Shabab, a Jefferson za 350.000 u Chavez.
 
Istina, prema ugovorima s igračima, dio tih odšteta išao je igračima (od Ohandzinih 1,8 milijuna Hajduku ide 1,2 mil.), ali u svakom slučaju to je veća zarada i od onih u sezonama velikih prodaja Nikole Kalinića u Blackburn, Kranjčara, Strinića, Lovre Kalinića, Pašalića…
 

Pročitajte više