NBA LIGA

U ludoj NBA noći dva igrača zabila preko 50 koševa i izgubila

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRVI PUT nakon 2005. godine dva su igrača iste večeri u NBA ligi zabila više od 50 koševa. 

Damian Lillard odigrao je utakmicu karijere i za jedan poen nadmašio svoj dosadašnji rekord ubacivši okruglih 60 koševa u koje je ugradio sedam trica i pogodio svih 15 slobodnih bacanja. 

D'Angelo Russell također je ostvario rekord karijere s 52 koša.

Posljednji put dva su igrača iste večeri u NBA ligi išla preko 50 još prije 14 godina, kad su to učinili Vince Carter i Allen Iverson.

Međutim, sinoć su oba rekordera izgubila. Lillardovi Portland Trail Blazersi pali su kod kuće 119:115 protiv Brooklyn Netsa, za koje je Kyrie Irving zabio 33 koša.

Mario Hezonja ponovno je bio u početnoj petorci Blazersa, na poziciji krilnog centra pa, iako je završio sam skromnih šest poena (šut 2-9), uhvatio je čak devet skokova, a imao je i po jednu asistenciju i osvojenu loptu. Bivši igrač Cedevite Džanan Musa za Netse je ubacio dva poena za pet minuta igre i tako se u trećem ovosezonskom nastupu prvi put upisao u strijelce.

Russelovi Golden State Warriorsi, kojima su ozlijeđene sve zvijezde, izgubili su nakon produžetka 125:119 od Minnesota Timberwolvesa za koje je zablistao Andrew Wiggins s 40 koševa.

Bio je to tek drugi put u povijesti NBA lige da su dva igrača zabila 50 ili više koševa i obojica izgubila. To se dogodilo samo Georgeu Gervinu (63 koša) i Davidu Thompsonu (73) posljednjeg dana sezone 1978. kad su se njih dvojica borila za naslov najboljeg strijelca.
 

Pročitajte više