U Mladosti svi ogorčeni zbog demonstrativnog odlaska Varaždina s borilišta



HAOK Mladost obratio se javnosti priopćenjem u kojem stoji komentar odlaska s borilišta od strane protivnika, u kojem osuđuju taj čin. Priopćenje pročitajte u cijelosti:

Sinoć e u Domu odbojke Bojan Stranić na Savi odigrana prva polufinalna utakmica doigravanja za prvaka Hrvatske između Mladosti i Varaždina. Bolje rečeno, pokušana je biti odigranom.

Kojim je rezultatom utakmica završena, još uvijek je nepoznato. Naime, prilikom vodstva Mladosti od 2:0 u setovima i 21:17 u trećem setu, trener odbojkaša Varaždina, Miroslav Aksentijević,  nakon diskutabilne sudačke odluke potjerao je svoju momčad sa terena i nije im dozvolio nastavak susreta.

Ovim nesportskim, nekulturnim, kukavičkim i  nečasnim činom bačena je velika mrlja na lijepu odbojkašku utakmicu u kojoj je Mladost čitavim tijekom susreta dominirala u svim segmentima odbojkaške igre te se pokazala kao bolji protivnik. Bijegom od izvjesnog poraza, na ovakav način, iskazano je veliko nepoštovanje ne samo prema igračima obiju momčadi, već i prema brojnoj publici; navijačima odbojkaša Mladosti te navijačima gostujuće ekipe koji sigurno nisu u Dom odbojke došli pogledati dio utakmice.

Odbojkaši zagrebačke Mladosti, tijekom čitave sezone u velikoj su financijskoj neimaštini časno, dostojanstveno i rezultatski vrlo uspješno predstavljali Hrvatsku odbojku u Europi. Time sigurno nisu dali za pravo nekima da ih omalovažavaju u vlastitoj dvorani te oštro osuđuju ovakav neprimjeren potez.

Uzvratni susret trebao bi biti odigran u petak, 16. svibnja s početkom u 18 sati, no hoće li ta utakmica biti odigrana znat će se naknadno, nakon što odgovorni ljudi u odbojkaškom Savezu donesu odluku o načinu kažnjavanja odbojkaškog kluba Varaždin.

Pročitajte više