"U nogometu prijateljstva ne znače ništa, Zlatan je to najbolje dokazao"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ZA vrijeme svog prvog mandata na San Siru, kad je u Milan bio došao na posudbu iz Barce, Zlatan Ibrahimović donio je slavnom klubu posljednji trofej prvaka Italije. Nakon toga Milan više nikad nije osvojio naslov prvaka. U međuvremenu je Ibra bio u PSG-u, Manchester Unitedu i LA Galaxyju, a prošlog ljeta je postao slobodan igrač.

Dugo se špekuliralo gdje bi mogao nastaviti karijeru. Spominjali su se razni klubovi, neki iz Italije, a neki iz ostalih dijelova Europe, a jedan od njih bila je i Bologna, koju trenira veliki Ibrin prijatelj Siniša Mihajlović.

Njihovo prijateljstvo datira iz vremena kad je Ibrahimović nosio dres Intera, a Mihajlović bio pomoćni trener Robertu Manciniju.

Nije tajna da je srpski trener zvao Ibrahimovića da mu se pridruži u Bologni, ali Šveđanin se ipak odlučio vratiti u Milan, s kojim je potpisao do kraja ove sezone s mogućnošću da ugovor produlji na još godinu dana.

Iskusnog 38-godišnjeg napadača danas je kritizirao direktor Bologne Walter Sabatini koji je otkrio da je Ibrahimović tražio previše novca i da mu prijateljstvo s Mihajlovićem očito nije bilo presudno.

''Njih su dvojica razgovarali, a mi smo se nadali da će prijateljstvo prevagnuti da na kraju dođe kod nas u Bolognu. Ipak, u nogometu vam prijateljstva ništa ne znače i to je Zlatan najbolje pokazao", rekao je Sabatini.

Pročitajte više