"U Olimpiji se prave da su znali što rade kad su potjerali Prosinečkog i doveli mene"

Foto: NK Olimpija

DIREKTOR slovenske Olimpije Igor Barišić održao je konferenciju za medije povodom kraja sezone u kojoj je Olimpija osvojila dvostruku krunu. Osvrnuo se na sve postignuto u sada već protekloj sezoni, ali i istaknuo da mu je žao što i dalje postoji toliko negative oko kluba iz Ljubljane.

Nedugo nakon presice na kojoj je udario i po Robertu Prosinečkom, Barišiću je u izjavi za slovensku Ekipu odgovorio Albert Riera, bivši trener Olimpije pod kojim je slovenski klub i osvojio ranije spomenute trofeje. On tvrdi da nije sve bilo baš onako kako Barišić sada govori.

"Želim reći istinu o ljudima koji upravljaju Olimpijom. Sada se smiju i govore da su vukli dobre poteze, hvale se da su potjerali Prosinečkog da dovedu mene i da su bili u pravu. Oni o meni nisu znali ništa. Ništa! Nisu znali tko sam, gdje sam prije radio, ništa. Jer nisu iz nogometa. Mene je doveo Andy Bara, on im je rekao tko sam i da bih mogao biti dobar trener za njih", rekao je Riera pa dodao:

"Tražili su sastanak i sastali smo se. Donio sam CV, donio sam svoj kompjuter, znate da volim brojeve, volim prezentirati svoje ideje. Nakon 20 minuta su mi rekli da im se sviđa ono o čemu pričam i sve smo dogovorili. Nisu imali pojma! Nakon godinu dana je lako reći da si donio dobru odluku, ali zapravo su samo imali sreće sa mnom. Bila je to lutrija. Moja prva godina u trenerskom poslu... Moglo je završiti užasno. Zašto nije? To mogu reći ja kao trener, ali oni se sad hvale da su znali... Ma dajte!"

Pročitajte više