U plavoj boji po novi podvig i Bandićeve nagrade!



HOKEJAŠI Medveščaka pokušat će večeras izjednačiti omjer u polufinalu doigravanja EBEL lige protiv Red Bull Salzburga na 2:2.

Nakon dva startna poraza od Red Bulla, Medveščak se s gostovanja iz Eisarene vratio s plijenom. U vrlo bitnoj utakmici za tijek serije uspjeli su zakočiti Crvene bikove te će pred svojom publikom pokušati dovesti seriju u egal. Ne bi im to bilo prvi put, isti epilog dogodio se protiv Graza, kad su s četiri pobjede u nizu prošli u polufinale.

Sad je protivnik najskuplja momčad lige, a veličanstvena igra u posljednjoj utakmici daje za pravo nadati se. Iako, ništa nije više pogrešno od tvrdnje da Medveščak igra s boljom momčadi. Radi se o bržim klizačima većeg iskustva i vještine te bi nova pobjeda bila ujedno novi pothvat. Medveščaku će pokušati pomoći ljudi u punoj dvorani, a svi su pozvani da dođu u bojama kluba.

Sve će se plaviti u Ledenoj od 19.15 sati, a trener Ted Sator objasnio je kako je u posljednoj utakmici bio jako zadovoljan promjenama u postavama. Foxa je stavio u četvrti napad, a promjene je napravio i u ostalim linijama. Usto, značajan je bio povratak Conrada Martina.

"U ovoj fazi ne razmišljamo o strahu, nego gledamo od utakmice do utakmice. Zadnja utakmica je bila ključna i sad smo u prilici izjednačiti seriju. Imat ćemo pune ruke posla, no budemo li se držali plana, pokušat ćemo izjednačiti", kaže trener Ted Sator.

Bandić obećao nagrade!


Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obećao je nagrade za Medveščak zbog toga što promovira grad i gradski sportski duh. Nije pričao o kakvoj se nagradi radi, no za Medvjede će biti sredstava. Moža nije najprimjerenije u najavi utakmice širiti temu, no to povlači i pitanje kako to da za njih ima, a za, primjerice, Cibonu nema. Njezini europski uspjesi također promoviraju sportski duh, no Bandić očigledno prepoznaje samo ono što mu odgovara.

Pročitajte više