U samo 24 sekunde ugušen je čitav "hype" oko talenta koji je nekoć skupljao medalje po Zagrebu i Zrenjaninu

Foto: Bellator

PORED svih velikih imena koja su u New Yorku dobila priliku stupiti u Bellatorov kavez, nalazilo se i jedno iznimno talentiranog 20-godišnjaka, u kojem je ta promocija vidjela savršenog igrača za budućnost.
 
Taj mladić je Aaron Pico, uspješni hrvač iz Kalifornije rođen 26. rujna 1996. godine. Pored brojnih uspjeha koje je ostvario na američkom kontinentu, Pico se dokazao i na svjetskoj sceni pa je tako 2013. godine kao kadet u Zrenjaninu osvojio svjetsko prvenstvo u hrvanju slobodnim stilom. Tome je pridodao i srebro s juniorskog svjetskog prvenstva u Zagrebu (2014.) te broncu s onog u Salvadoru (2015.).
 
Pored hrvanja se bavio i boksom te amaterskim MMA-om, a za Bellator je potpisao 2014. godine. Najavljivan je kao velika nada, a njegov se talent uspoređivao s onim Jona Jonesa. Za profesionalni debi, Pico je morao pričekati Bellator 180 i borbu s veteranom Zachom Freemanom u lakoj kategoriji.
 
Koliko je promocija vjerovala u njega, najbolje govori podatak da je u svom prvom nastupu stavljen u main card i to protiv borca koji je u tom trenutku imao ozbiljan omjer od osam pobjeda uz dva poraza. No sinoćnja predstava u New Yorku nije prošla prema planu te izgleda kako je pred mladog Amerikanca stavljen prevelik zalogaj. Iskusni Freeman u samom je startu borbe na nogama ozlijedio, a potom Pica i ugušio giljotinom za svoju devetu pobjedu do koje je stigao za samo 24 sekunde.
 
U cijeloj ovoj priči izgubili su i Pico i Bellator koji je s njegovim menadžerom očito napravio veliku pogrešku...
 

Pročitajte više