U utorak IAAF Grand Prix Miting Zagreb 2004.

MEĐUNARODNI IAAF Grand Prix atletski miting, koji će se sutra održati na stadionu Mladosti uz Savu, bit će financijski potpuno pokriven zahvaljujući razumijevanju grada Zagreba i Zagrebačkog športskog saveza," izjavio je danas na posljednjoj konferenciji za tiska uoči popularnog "Hanžeka", direktor mitinga Dražen Kroupa.

Po njegovim riječima miting će koštati 3 milijuna i 100 tisuća kuna, a značajni dio sredstava osigurali su i zlatni sponzori Auto Hrvatska i Turistička zajednica grada Zagreba.

Na mitingu će se održati natjecanja u 16 disciplina, s memorijalnom utrkom na 110 metara prepone u kojoj će nastupiti najbrži preponaš svijeta ove godine, Kinez Xiang Liu (13.06), te Amerikanac Duane Ross. Bit će to prigoda našem olimpijcu Jurici Grabušiću da potvrdi dobru formu, a po riječima Liua teško je očekivati obaranje rekorda memorijalne utrke (12.98).

Za nas će posebno biti zanimljiv skok u vis, te bacanje kladiva, jer će u njima sudjelovati naše olimpijske Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić. Nažalost, zbog ozljede pete neće nastupiti Šveđanka Kajsa Berqvist. Ali će nastupiti Hestrie Cloete i Vita Palamar. Po riječima Blanke Vlašić nerealno je očekivati da već sada ostvari skok preko dva metra, iako je lani na mitingu u Zagrebu postavila novi hrvatski rekord.

"Mogu postići i visinu od 2 metra, ali to bi samo potvrdilo da sam dobro radila i da sam na pravom putu za dobar nastup u Ateni, što mi je krajnji cilj ove godine. ne opterećujem se rezultatima, ali sam u Zagrebu uvijek dobro skakala," rekla je Blanka Vlašić.

Menadžer miting Harald Edletzberger naglasio je da je bilo teško dovesti velike atletske zvijezde u Zagreb, jer se mnogi pripremaju za OI, ali je rekao da će organizatori iduće godine morati napraviti značajna poboljšanja na stadionu, kako bi zadržali razinu IAAF Grand Prix mitinga.

Pročitajte više