JUNIORSKA LIGA PRVAKA

U-19 DINAMO - ATALANTA 1:0 Sjajni Dinamo srušio prvaka Italije u Ligi prvaka

Foto: PIXSELL

JUNIORI Dinama pobjedom su otvorili nastup u Ligi prvaka. Dinamova U-19 momčad s 1:0 je pobijedila vršnjake iz Atalante. Jedini gol na utakmici zabio je u 49. minuti Bernard Karrica.

Bila su to dva posve različita poluvremena. U prvih 45 minuta je dominirala momčad iz Bergama, a u nastavku je Dinamo bio taj koji je kontrolirao igru.

U prvom poluvremenu Atalanta je pritiskala, Traore ja radio kaos u Dinamovoj momčadi, a igrači trenera Jovičevića nisu u tom periodu igre napravili ništa. S druge strane vratar Modrih Renato Josipović bio je najzaposleniji igrač na terenu, samo zbog njega gosti nisu imali prednost u prvih 45 minuta. Igrala se 27. minuta kad su gosti umalo došli do vodstva. Hitri Traore je prošao, ubacio je s desne strane, uslijedio je udarac u sam kut. Mnogi su već vidjeli loptu u mreži, ali je Josipović uspio s gol crte to skinuti. Bila ja to sjajna obrana.

U nastavku je Dinamo počeo igrati i od prve minute drugog poluvremena stalno je navaljivao na gostujućoj polovici. Šipoš je bio najbolji igrač Dinama u tom periodu, od njega je sve kretalo, pa tako i akcija za gol. Igrala se 49. minuta kad je Šipoš sjajno podvalio loptu za Bernarda Karricu, ovaj se odlično oslobodio svog čuvara i preciznim udarcem pogodio je sam suprotni kut vratara Atalante.

Imao je Dinamo nakon toga još nekoliko dobrih prilika i poluprilika. Krizmanić, Šipoš, Marin i Karrica su pokušavali, no do gola nisu mogli.

A onda u 81. minuti je drugi žuti dobio kapetan Franjić. Dinamo je ostao s deset igrača, a trener Jovićević je izvadio Marina kako bi ojačao obranu.

Gosti su tada krenuli na sve ili ništa i imali su nekoliko fantastičnih šansi, čak da dođu i do pobjede, ali Josipović i greda su spasili Dinamo. Gyabuaa je pogodio glavom okvir gola, a golman Dinama skinuo je dvije fantastične prilike juniorskim prvacima Italije.

Dinamo je tako došao do prva tri boda u Ligi prvaka ove sezone.

SASTAVI

DINAMO: Josipović, Hrvoj, Šutalo, Gvardiol, Jurišić, Janković, Franjić, Krizmanić, Amuli, Šipoš, Marin

ATALANTA: Gelmi, Ghislandi, Okoli, Guth, Ruggeri, Gyabuaa, Panada, Da Riva, Traore, Piccoli, Cambiaghi

GNK Dinamo Zagreb U19 - Atalanta U19 Rezultati uživo

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više