Kvalifikacije za Euro U21

U-21 GRČKA - HRVATSKA 0:1 Hrvatska dvije pobjede do Eura, Majer donio važne bodove

Foto: Pixsell

HRVATSKA U-21 reprezentacija pobijedila je Grčku u gostima 1:0 golom Lovre Majera iz 27. minute i došla do prevažnih bodova u borbi za Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine igrati u Sloveniji i Mađarskoj.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Momčad Igora Bišćana prije ove utakmice bila je u situaciji da je sve pobjede u preostale tri utakmice (Grčka, Škotska i Litva) sigurno vode na Euro, a prvi cilj u Patrasu je ispunila.

Hrvatska bolja od prve do zadnje minute

Hrvatska je od prve minute bila bolja momčad od Grčke koja, osim jednog udarca sredinom drugog poluvremena, nije zaprijetila Šemperu, a Hrvatska je svoju najveću priliku realizirala.

Do te 27. minute nije se događalo ništa posebno. Hrvatska je dominirala, imala je posjed, ali pravu šansu nije uspjela stvoriti. A onda je Šutalo prošao po desnoj strani i pucao, no grčki stoper je blokirao njegov udarac. Lopta se vratila Šutalu u noge, a Atalantin branič ju je nabacio na peterac gdje Majer u padu glavom zabija za vodstvo Hrvatske.

U 37. minuti Ivanušec je promiješao čitavu obranu domaćina, ali mu je ponestalo snage za pravi udarac. S desetak metara pucao je ravno u ruke Tzolakisa.

Grci su u prvoj akciji nastavka mogli izjednačiti kad je Tsiggaras zavrnuo u sredinu, ali je Šutalo izbio loptu s vrha peterca. Domaćini su sredinom drugog dijela preuzeli inicijativu, a u 56. minuti su imali najveću priliku kad je Šemper iz kuta izvadio udarac Papanikolaoua s ruba kaznenog prostora.

Grci bili bezopasni. Hrvatska odlučuje sama o sebi do kraja kvalifikacija

Kako je susret odmicao, Hrvatska je preuzela kontrolu i u tim trenucima je bila bliže drugom golu nego Grčka izjednačenju. U 64. minuti Tzolakis brani prvo udarac Majera, a onda i More, da bi Musa dvije minute kasnije u najvećoj prilici drugog dijela iskosa s desetak metara pucao preko gola.

Grci su u završnici pokušali pritisnuti, ali ništa nisu uspjeli napraviti pa je Bišćanova momčad bez problema došla do prevažna tri boda u borbi za Euro.

Puno toga bit će jasnije nakon današnjih utakmica Litve i Češke te San Marina i Škotske, ali za Hrvatsku se ništa ne mijenja. Pobijedi li 12. studenog Škotsku u gostima i pet dana kasnije Litvu kod kuće, sigurno će se plasirati na Europsko prvenstvo.

Pročitajte više