U21 nogometaši remijem u Kragujevcu izborili prvo mjesto u skupini



MLADI U21 nogometaši Hrvatske uspjeli su u svom naumu. Na gostovanju u Kragujevcu protiv Srbije odigrali su 2:2. Povela je Srbija već u 3. minuti pogotkom Šćepovića, a s dva pogotka glavom Perišić je preokrenuo rezultat, a za konačnih 2:2 pogodio je Đuričić.

Na samom startu šok. Već u trećoj minuti odlično je kroz sredinu prošao Bosančić i sjajnom loptom pronašao samog Šćepovića koji ostaje sam i bez većih problema prebacuje istrčalog Kelavu. Svoju korisnu ljevicu prezentirao je Školnik dvije minute poslije kada je pokušao iz skračenog kornera iznenaditi domaćeg vratara, ali Danilović se nije dao. No, Školnik je u 13. minuti iz kornera sjajnom loptom pronašao Perišića koji glavom matira nemoćnog vratara Srbije.

Sjajni Perišić i Školnik Hrvatskoj osigurali bod

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja s jedne i druge strane, novi korner i novi pogodak za Hrvatsku. U 31. minuti repriza prvog, izjednačujućeg pogotka. Opet Školnik svojom sjajnom ljevicom pronalazi glavu Preišića koji još jednom pogađa pored Danilovića. Do kraja poluvremena u potpunoj dominaciji naših mladih nogometaša, imao je Perišić priliku postići i hat-trick, no mladi napadač s nekoliko metara od gola puca pored vrata.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju domaći. Prvo je pokušao Sulejmani s 20-tak metara, a onda s nekoliko metara Šćepović glavom, no Kelava je u oba slučaja bio priseban. Nakon početnih prilika Srbije u drugom poluvremenu opet je Perišić imao priliku nokautirati domaće nogometaše. U 70. minuti nakon još jednog ubačaja iz kuta loše su reagirali mladi nogometaši Srbije, lopta prolazi do samog Perišića koji s nekoliko metra loše puca i šalje loptu daleko poviše vrata već svladanog Danilovića.

I onda se u Hrvatsku igru uvukla nervoza, Srbija je pritiskala sve jače, a naši nogometaši, posebno u obrani iskazivali su dosta nervoze. Kulminiralo je to u 82. minuti kada je jednu ubačenu loptu s krila prihvatio Đuričić, sjajnim potezom okrenuo Vrsaljka i pored skamenjenog Kelave poslao loptu u mrežu. No, prije samog kraja imala je Hrvatska priliku za pobjedu, proletio je Vida po desnoj strani, pronašao povratnom loptom samog Badelja na 12-tak metara, no mladi Dinamovac puca premlako i Danilović loptu uspijeva pokupiti.  

Pročitajte više