UDARA JAČE OD MURRAYA Evo zašto je čudesna latvijska balerina strah i trepet i u Londonu

Foto: Getty Images/Guliver Image

DO OVOGODIŠNJEG Roland Garrosa nije osvojila nijedan WTA turnir. No, Jelena Ostapenko (20) pokorila je Pariz, a danas je na jako dobrom putu da ode do kraja i u Wimbledonu. Fantastična Latvijka danas je sa 6:3, 7:6 pobijedila Ukrajinku Svitolinu i za polufinale će se boriti protiv Venus Williams.

Tweets about wimbledon

Suludim, visokorizičnim i nevjerojatno učinkovitim tenisom, Ostapenko je raspalila 121 winner u prva četiri meča i u tim dvobojima je baš sve ovisilo samo o njoj. Ima tu i dosta pogrešaka, no uglavnom manje od winnera, što je uvijek garancija za pozitivan rezultat.

Kad je osvojila Roland Garros, stručnjaci su rekli da takav tenis dugoročno jednostavno nije održiv te da je Ostapenko bila jednokratno čudo. No, mlada Latvijka i u Wimbledonu pokazuje da bi, ne bude li ozljeda, uskoro mogla zakucati na vrata tri najbolje igračice na svijetu, a onda je sve moguće.

Vjerovali ili ne, Ostapenko, koja se u slobodno vrijeme bavi baletom, udara forhend u prosjeku 122 kilometra na sat, pet više od prvog tenisača svijeta Andyja Murraya.

Njezin tenis najčešće izgleda kao rulet. Crveno ili crno, pa što bude. Samo što Ostapenko najčešće pogodi "boju". A baš tu je najjača, kad je u pitanju rizik. Ostapenko je dobila 15 od 17 zadnjih odlučujućih setova, što pokazuje da je najjača upravo onda kad je u igri najviše "žetona".

Na redu je Venus Williams, koja ponovno igra nestvarno dobro.

"Da igram uvijek agresivno, ne bih bila ovdje gdje sam sad. Ali, da, čim dobijem priliku - udaram. Nadam se da ću što dulje ostati ovdje i napokon dobiti priliku zaigrati na centralnom terenu", rekla je Latvijka.

Pročitajte više