UEFA oduševila navijače Hajduka. Juniori će imati veliku podršku u polufinalu LP-a

ODLIČNE vijesti za Hajduk i sve navijače Bilih stigle su iz sjedišta UEFA-e. Krovna kuća europskog nogometa odlučila je da će se polufinale juniorske Lige prvaka odigrati u Ženevi na stadionu Stade de Genève koji prima 30 tisuća gledatelja, umjesto u Nyonu, kako je ranije bilo predviđeno. 

Najgledanija utakmica u povijesti završnog turnira juniorske Lige prvaka

Zašto je vijest sjajna za Hajduk? Zato što stadion u Nyonu ima kapacitet od 2500 gledatelja, što bi bilo premalo za ogroman broj navijača Hajduka koji žele dati potporu svojim juniorima da izbore povijesno finale elitnog natjecanja. Tako da će utakmica između Hajduka i Milana biti najgledanija u povijesti završnog turnira juniorske Lige prvaka. 

Nijemci se divili navijanju hajdukovaca

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin ovim je potezom dokazao da cijeni navijače i klubove, jer sama selidba utakmice u Ženevu bit će dodatan trošak, a prođe li Hajduk u finale, vrlo vjerojatno će stadion u Ženevi opet biti domaćin.

Hajduk je u četvrtfinalnoj utakmici protiv Borussije u Dortmundu na tribinama mitskog Westfalena imao podršku oko osam tisuća navijača od ukupno 16 tisuća prisutnih, a njemački mediji su se divili atmosferi koju su napravili navijači kluba iz Splita. U Ženevi se očekuje možda i više od 10 tisuća hajdukovaca. 

Pročitajte više