UFC 107: Mir do besvijesti zadavio Konga, borba Penna i Sancheza prekinuta zbog posjekotine

UFC-ov 107. turnir koji se prošle noći održao u Memphisu nije pružio veća iznenađenja. Uglavnom su slavili favoriti, a tako je bilo i u dvije glavne borbe večeri: onoj za pojas u lakoj kategoriji između dosadašnjeg prvaka BJ Penna i Diega Sancheza, kao i u okršaju dva visoko kotirajuća teškaša Franka Mira i Cheicka Konga.

Penn je bio apsolutno dominantan prve četiri runde, no dojam je bio da će borba otići do sudačke odluke. Sanchez je pritisnut očitim bodovnim zaostatkom krenuo po nokaut u posljednjih pet minuta, no njegovo već načeto lice primilo je još jedan težak udarac nogom i sudac je nakon liječničke sugestije bio prisiljen prekinuti borbu zbog gadne posjekotine. Tako je Penn bez većih poteškoća zadržao svoj pojas.

Kongo podbacio

Iako je Francuz Kongo, kojeg se sjećamo još iz borbe protiv Mirka Filipovića, slovio za vrlo opasnog protivnika bivšem UFC-ovom teškaškom prvaku Franku Miru, pokazalo se upravo suprotno. Mir je borbu vrlo lako riješio u svoju korist. Najprije je Francuza već nakon nekoliko početnih sekundi pogodio snažnim lijevim krošeom koji je sjeo direktono na bradu. Posrnuli Kongo pokušao se spasiti na parteru, ali ga je majstor BJJ-a čvrsto uhvatio u "giljotinu" i na koncu udavio do besvjestice. Kako Francuz nije želio tapkati, borba je prekinuta tek kada je sudac shvatio da je Kongo izgubio svijest.

I Kenny Floriam je svoju borbu protiv Claya Guide završio gušenjem, a ostale dvije borbe glavnog dijela večeri, između Fitcha i Pierca i Buentella i Stuvea, završile su odlukom sudaca. U prvoj je slavio Fitch, a u drugoj Struve.

Rezultati uvodnih borbi:

Alan Belcher - Wilson Gouveia
Belcher, TKO, R1 (Belcher)

Matt Wiman - Shane Nelson
Wiman, Jednoglasna odluka sudaca (Wiman)

Johny Hendricks - Ricardo Funch
Hendricks, Jednoglasna odluka sudaca (Hendricks)

Rousimar Palhares - Lucio Linhares
Palhares, Predaja - Poluga R2 (Phalares)

DaMarques Johnson - Edgar Garcia
Johnson, Predaja -  Trokut, R1 (Johnson)
.
 Kevin Burns - TJ Grant, TKO, R1 (Grant)

Pročitajte više