UFC 200: Jones otpao zbog mogućeg dopinga, Anderson Silva uskočio protiv Cormiera tri dana prije borbe

Foto: Fightsite

 ŠOKANTNA vijest stigla je jučer iz Las Vegasa. Bivši prvak i trenutni privremeni prvak poluteške kategorije Jon Jones, otpao je s jubilarnog UFC 200 eventa zbog potencijalnog pada na doping testu.

Jones je u borbi s Cormierom trebao predvoditi povijesni event koji nas očekuje ovog vikenda, ali su rezultati testiranja, kojeg je USADA provela još 16. lipnja, pokazali moguće kršenje antidopinških pravila.

"Možda se netko pojavi i odluči prihvatiti borbu s Cormierom u posljednjim minutama. Čudnije stvari su se događale", izjavio je White na hitno organiziranoj press konferenciji u Las Vegasu, a dan kasnije potvrđeno je da će se umjesto Jonesa s Cormierom boriti po mnogima najbolji svih vremena, bivši prvak srednje kategorije, Anderson Silva.



Silva, koji se vraća nakon poraza od Michaela Bispinga u veljači, tako je uskočio samo tri dana prije borbe.

Inače, ovo je treći put u četiri pokušaja da je borba Jonesa i Cormiera otkazana. Zanimljivo i je i da je UFC u posljednjih 12 mjeseci otkazao čak 12 glavnih borbi.

Silva: Nitko me još nije nadmašio

Dana White je Silvu kao novu UFC 200 zvijezdu predstavio odmah na press konferenciji po završetku Fight Nighta 90, gdje su i predstavnici medija odmah dobili priliku postaviti pitanja Whiteu, ali i Silvi. White objasnio da Silva nije bio u igri za zamjenu Jonu Jonesu, no da su odjednom odlučili kako bi možda upravo to bila prava odluka. Brazilca su kontaktirali, a on je radostan prihvatio ovu priliku.


Do sada je Silva, za vrijeme dok je bio UFC prvak srednje kategorije, tri puta odlazio boriti se do 93 kilograma, a svaki put je bio impresivan. Sva tri puta slavio je nokautom, a stradali su James Irvin, Forrest Griffin i Stephan Bonnar. Zanimljivo pitanje postavio je jedan novinar kojeg je zanimalo postoji li mogućnost da se ova dva borca ipak bore za titulu, odnosno hoće li se dogoditi takav revanš ukoliko Silva upiše pobjedu u subotu. White nije htio dati konkretan odgovor, no zato je Silva izuzetno oduševljeno reagirao na spomen takve situacije.

"Prošao sam kroz puno faza u svojoj UFC karijeri i nitko nije uspio nadmašiti moj uspjeh. Tako da se stvarno osjećam blagoslovljeno. Mislim da nitko neće uspjeti napraviti što sam ja napravio. Jednostavno sam sretan što mogu uskočiti i suočiti se s tipom poput Daniela Cormiera", rekao je 41-godišnji Silva koji se vraća od operacije abdomena iz svibnja, no “The Spider” je zadovoljio sve uvjete i osjeća se spremnim.

"Da sam zabrinut, ne bih sada bio ovdje. Borba je borba i ja sam prošao kroz puno loših stvari u svojim UFC borbama, tako da, bilo što se može dogoditi, ali spreman sam", dodao je Spider.

Iako su mnogi borci, poput Dana Hendersona, Gegarda Mousasija i Michaela Bispinga ponudili svoje usluge UFC-ovom predsjedniku Dani Whiteu, Silva je otpočetka je bio prvi izbor kompanije: "Puni ljudi je radilo na tome da se ovo postigne. Silva je prošao sve liječničke testove i tako pripremio teren za nenaslovnu borbu od tri runde ovoga vikenda", rekao je White.



Silva je bivši prvak srednje kategorije i jedan od najboljih boraca svih vremena, čemu svjedoče brojni rekordi koje i dan danas drži. Iako je gubitkom titule od Chrisa Weidmana 2013. započelo najmračnije razdoblje “Spiderove” karijere i dalje je riječ o jednom od najatraktivnijh boraca na svijetu koji bi Cormieru lako mogao zadati velike probleme u stand up borbi.
 
Cormier: Protiv Andersona se moram boriti pametno

Prvaku UFC-ove poluteške kategorije Danielu Cormieru potonule sve lađe kada je dva dana prije UFC-a 200 saznao da njegov protivnik Jon Jones neće moći nastupiti zbog pada na doping testu. No predsjednik kompanije Dana White pobrinuo se da “DC” ipak ostane na povijesnoj priredbi i ostvari nekakvu plaću tako što mu je dogovorio meč s Andersonom Silvom.




"Čast mi je što ću dijeliti oktogon s jednim od najvećih boraca svih vremena. Ovo je jako teška borba za mene, i moram se boriti pametno i dati sve od sebe kako bih osigurao pobjedu. Zahvaljujem se Andersonu što je uskočio i Dani Whiteu i UFC-u što su ovo omogućili. Hajdemo sada to obaviti", rekao je Cormier za MMA Fighting.

Tate i Nunes u glavnoj borbi, Hunt i Lesnar na tri runde

Što se tiče glavne borbe, Miesha Tate i Amanda Nunes su tamo našle svoje mjesto kao borba za titulu, dok će Mark Hunt i Brock Lesnar ipak ostati sunaslovna borba, velikim dijelom i zbog toga što je riječ o duelu na tri runde. UFC 200 puno je izgubio, Jon Jones je sve šokirao, no UFC 200 je na svoj program dobio po mnogima najvećeg MMA borca u povijesti. I to je ono što nas raduje, jer Anderson je u potpunosti zaslužio svoje mjesto na tom programu.
 

Pročitajte više