MMA

UFC je Soldiću nudio milijune, ali on ide u rivalsku organizaciju?

Foto: Igor Kralj/Pixsell

VIJEST da najveća svjetska MMA organizacija UFC želi hrvatskog borca i dvostrukog KSW prvaka Roberta Soldića odjeknula je borilačkim svijetom prije otprilike dva mjeseca. Soldić se već pet godina bori u najboljoj poljskoj i europskoj organizaciji, ali s obzirom na to da ima pojaseve u čak dvije različite kategorije, mnogi smatraju da je vrijeme za iskorak u karijeri.

Njemački Bild je, među ostalima, pisao o ogromnom interesu najveće svjetske organizacije. KSW mu je navodno nudio milijun eura samo za produljenje ugovora, a UFC mu je nudio ugovor prema kojem bi imao pravo napasti pojas već u trećoj borbi. Ipak, Soldić je objavom na Instagram storyju ponovo podigao prašinu.

Naime, na njemu je objavio fotografiju sa svojim menadžerom (jednim od braće Dijaković), a drži tablu ONE FC-a, jedne od rivalskih UFC-ovih organizacija, sa sjedištem u Singapuru. Soldić je u tu državu otputovao kako bi pogledao priredbu ONE Championship 157. Na fotografiji je označen i Chatri Sityodtong, predsjednik ONE FC-a.

Neki fanovi misle kako je ovo znak da više ne želi čekati konačnu ponudu od UFC-a. Drugi smatraju da ovime želi isposlovati što bolju pregovaračku poziciju jer dokazuje da ga žele i druge organizacije, dok neki misle kako je riječ o običnom izletu bez posebne poruke.

Pročitajte više