UFC više ne želi čekati Miočića. Zato je Dana White dobio spektakularnu ideju

Foto: Profimedia

UFC IMA velik problem sa svojom teškom divizijom. Aktualni prvak Jon Jones zbog ozljede se povukao iz borbe protiv Stipe Miočića, koja je trebala biti održana na priredbi UFC 295 u studenom prošle godine. Otad nema promjena, a premda se svako malo pojave glasine o novom meču za titulu, dosad se ništa konkretno nije dogovorilo.

Prije tjedan dana pisali smo o fanovima koji su ljuti na Stipu Miočića jer se nije borio skoro tri godine, a prema nekim izvorima borilačkih portala, i organizacija je odustala od njega. Dolaze novi, mladi teškaši koji žele napasti pojas, a to im je onemogućeno sve dok se situacija s Miočićem ne raščisti. Zbog toga je Dana White, navode isti portali, došao na ideju o povijesnom meču.

UFC prvi put u povijesti dobiva trostrukog prvaka?

Borac koji je najviše zakinut trenutnim stanjem je Tom Aspinall, Englez koji je trenutno prvorangirani borac u diviziji i njezin privremeni prvak. On silno želi meč sa Jonesom, zbog neaktivnosti je i sam prošlog mjeseca prozvao Miočića, a Amerikanac hrvatskog podrijetla mu je odgovorio.

Aspinall bi mogao uskoro dobiti novu borbu za titulu, ali protiv protivnika kojeg nitko nije vidio u tim računicama, brazilskog nokautera Alexa Perreire. On je aktualni prvak poluteške divizije koji je u studenom prošle godine nokautirao Čeha Jirija Prochazku i uzeo titulu.

Perreira je prije toga bio prvak i srednje divizije pa bi ovo bio povijesni meč jer bismo prvi put ikad mogli dobiti prvaka u tri težinske kategorije. Prema zasad dostupnim informacijama, borba bi bila za pojas privremenog prvaka, što Aspinallu nije drago, ali ne želi čekati Jonesa i Miočića da se dogovore.

Problem je u Jonesu

Doduše, treba istaknuti kako je glavni krivac u priči Jones. Dugo je izbjegavao Miočića i kalkulirao, a nakon toga se i ozlijedio pa je već dogovoreni meč bio odgođen. Zasad iz njegovog kampa nema novih informacija o tome kad bi eventualno mogao braniti titulu protiv Miočića.

Jonesov bivši suparnik Dominick Reyes komentirao je da Jones želi Miočića, a ne Aspinalla, i to zato što kalkulira. "Borba s Aspinallom nosi jako puno rizika. Tom se kreće poput mene, a teškaš je. Sjajan je parteraš i ima nevjerojatnu snagu. Jones može puno izgubiti, ali ne i dobiti od te borbe. On želi Stipu jer je on puno veće ime", poručio je Reyes.

Pročitajte više