BOKS

Ugledni boksački medij: Imaju li Hrgovićeve borbe uopće smisla?

Foto: Pixsell

FILIP HRGOVIĆ je tek pet dana prije sljedeće borbe, koja je na rasporedu sutra, doznao ime svog protivnika. Naime, Hrgović se trebao boriti protiv Čeha Ondreja Pale, no on je otkazao nastup u Danskoj pa je u posljednji trenutak uletio Grk Alexandre Kartozia. 

Posljednji put se grčki boksač borio početkom godine, kada je nokautom pobijedio Manuela Durana. Ima 39 godina i u karijeri se borio u samo 10 profesionalnih mečeva, a izgubio je jednom.

Promotor borbe Nisse Sauerland očekuje vrhunski meč.

"Naravno da ovako kasno pristati na borbu nije idealno ni za koga. U najboljim vremenima je teško Filipu naći protivnike, a kamoli u ovoj situaciji. Kartozia kaže da će se boriti sa žarom i da je istinski gladijator, tako da sam siguran da ćemo gledati sjajan šou i da fanovi neće biti razočarani", rekao je Sauerland.

Prozvali Hrgovića zbog izbora protivnika

Ipak, kako je Kartozia prilično anoniman u svijetu boksa, svoje mišljenje dao je i u boksačkom svijetu priznat portal Boxen.de, koji ne vidi svrhu Hrgovićeve borbe.

"Kartozia je 39-godišnji grčki borac kojeg se opisuje kao borca s malo pravih borbi i velikim učinkom kada su u pitanju nokauti. Sedam ili osam borbi uspio je prekinuti prije završetka bobe po rundama, ali sve to bili borci koji nisu vrijedni spomena. Čak ni u tim uvjetima Kartozia nije upisao sve pobjede", piše Boxen.de i dodaje:

"U posljednjih nekoliko borbi Grk je više bio žrtva nego protivnik. Da prijeđemo na stvar, nemamo ništa protiv toga da mladi borac u usponu bira slabije protivnike kako bi si popravio omjer pobjeda i poraza. Međutim, ova borba, u kojoj protivnik nije dovoljno dobar ni da bude sparing-partner, a kamoli suparnik, povlači pitanje ima li to sve uopće smisla."

Poslao poruku Hrgoviću

Podsjetimo, Kartozia je prije dvoboja poslao poruku najboljem hrvatskom boksaču, od kojeg je na službenom vaganju bio bitno lakši.

"Ljudi misle da je on strašan jer je imao dobru amatersku karijeru i jer mu je nadimak El Animal. Ja se ne bojim nikoga, Hrgović se još nikada nije borio s nekim tko ima moju snagu, nadam se da će me podcijeniti jer ću u subotu ispisati povijest i promijeniti budućnost", rekao je Kartozia, a njegove izjave prenosi World Boxing News.

 

Pročitajte više