Ruska invazija na Ukrajinu

Ukrajinska legenda: Ovo je fašizam i genocid. Zbog jednog luđaka ginu naša djeca

Foto: Profimedia

ANDRIJ PJATOV, legendarni vratar ukrajinskog Šahtara, osvrnuo se na situaciju koja je pogodila njegovu zemlju nakon ruske invazije. "Ovo izgleda kao da traje oduvijek", rekao je 37-godišnji Pjatov.

"Ne znam kako da sve riječima objasnim osim da je ovo pravi fašizam. Jedna osoba poludi i odluči napasti miroljubivu, slobodnu državu. Kao i svi Ukrajinci, nadam se da će se ovo završiti čim prije", izjavio je Pjatov i opisao kako je izgledao njegov dan prvog dana ruskog bombardiranja.

"24. veljače sam se probudio u 5 ujutro i čuo zvuk borbenog zrakoplova, a moja supruga se probudila nekoliko minuta kasnije uz zvuk eksplozija. Nije vjerovala što se događa i sjedila je u šoku, a ja sam odmah uzeo telefon, otvorio portale i vidio da je rat započeo. Uslijedila je nova eksplozija i shvatili smo da moramo djelovati - pokupili smo djecu i otišli u garažu, u neko sklonište, u podrum."

Pjatov je još poručio da cijeli svijet mora znati kako je Rusija agresor. "Sve vidimo svojim očima, sve snimamo, nismo kao ruska propaganda koja govori bez dokaza. Svaki dan je kao u filmu Beskrajan dan jer se ništa ne mijenja - bombardiranje se nastavlja, svijet to vidi, a vide to i djeca. Najgora stvar je što djeca umiru, naša djeca. Važno je da pokažemo svijetu da se ovdje događa genocid."

Pročitajte više