Ukrajinski navijači odbili napustiti stadion i naguravali se s policijom

VEĆI dio dana uspio je proći bez navijačkih nereda, ali naravno da je policija na koncu večeri morala imati barem jednu intervenciju. No, ovoga puta u središtu gužve nisu bili hrvatski navijači, već Ukrajinci koji su nakon utakmice na Maksimiru imali okršaj sa specijalnom policijom.

Skupina ukrajinskih navijača, njih 300-tinjak, odbila je napustiti stadion, te je iz zasad nepoznatih razloga došlo do naguravanja s policajcima dok su novinari sve promatrali iz lože. Nekoliko je navijača prilikom naguravanja palo s gornjeg na donji dio tribine, ali težina njihovih ozljeda još nije poznata.

Svjedočili smo da su policajci stavili lisice na ruke nekolicine ukrajinskih navijača, koji su zatim odvedeni na hlađenje, ali uskoro su policajci zamolili i novinare da napuste svoju ložu pa nije poznato koliko je ukrajinskih navijača završilo u stanici.

Prema podacima kojima raspolaže HNS, četiri osobe su privedene, ali su tijekom noći puštene te su se vratili u Ukrajinu. Neki izvori tvrde da je jedna od osoba imala i diplomatsku putovnicu.

J.C.
Foto: Ronald Goršić / Cropix

Pročitajte više