ULAZNICA ZA FINALE LIGE PRVAKA 120 TISUĆA KUNA Navijači Liverpoola ogorčeni zbog pljačke

Foto: Getty Images/Guliver Images

20 PUTA VIŠE cijene ulaznica za subotnje finale Lige prvaka od originalnih dočekale su navijače Liverpoola na službenim preprodavačkim kanalima na internetu.

Rekord za meč protiv Reala drži ulaznica za VIP ložu. Regularna cijena bila joj je 280 funti (2,355 kuna), a sada se prodaje za 14,723 funti ili za 123 tisuće kuna.
 
Navijači Redsa traže ulaznice u daleko većem broju od Realovih, što se vidi i po cijenama. Primjerice, najjeftinija u Realovom sektoru i nakon poskupljenja košta 410 funti, dok najmanje atraktivna karta na dijelu stadiona gdje se nalaze navijači Liverpoola košta tri puta više - 1,337 funti. Ili nešto skuplje od 11 tisuća kuna.
 
Ulaznice na neutralnom dijelu tribina prodaju se po cijenama višim od 1,200 funti.
 
"Situacija je suluda. Treća strana, ljudi koji su kupili ulaznice, a nisu navijači nijednog od finalista, uzeli su karte samo kao priliku da zarade na pravim navijačima." BBC-ju se požalio Neil Atkinson, navijač Liverpoola koji vodi Anfield Wrap podcast.
 
Ticketbis, dio tvrtke Stubhub, na stranici piše da je "u zadnje vrijeme prodao više od 120 ulaznica za finale Lige prvaka."
 
Ticketgum, drugi website koji prodaje ulaznice po nevjerojatno visokim cijenama, udeseterostručio je cijenu karte treće kategorije. Klubovi finalisti prodavali su je za 140 funti, a na ovoj stranici košta 1,400.
 
Ali, čak i kada navijači plate ovakvo bogatstvo za ulaznicu, ne staje njihov put u bankrot ako se žele dočepati Kijeva. Osim lihvara s internetskih servisa za prodaju ulaznica, na njih vrebaju avio-prijevoznici i hotelijeri.
 
Primjerice, povratni let Liverpool - Kijev košta oko 12 tisuća kuna, dok su hoteli u glavnom gradu Ukrajine toliko povisili cijene da ogorčeni Kijevljani gostujućim navijačima nude besplatan smještaj u njihovim kućama i stanovima, ne bi li tako barem malo osvjetlali obraz njihovom gradu. 
 
Podsjećamo, Liverpool i Real za finale Lige prvaka dobili su samo po 16.626 ulaznica za svoje navijače. Naravno, ovako mali broj karata odmah je rasprodan.
 
Meč za naslov prvaka Europe igra se u subotu na Olimpijskom stadionu u Kijevu, koji ima kapacitet 70.050 mjesta.
 
Ali za finale će biti reduciran na 63 tisuće sjedalica. Od toga će finalisti dobiti ukupno tek 33.252 ulaznice.
 
Ulaznice su podijeljene u četiri kategorije. Njihove cijene kretale su se, preračunato u hrvatsku valutu, od najjeftinijih od 400 kuna do najskupljih koje koštaju oko 2650 kuna. 
 
6700 karata bilo je namijenjeno je za "navijače širom svijeta", dok UEFA ostatak od čak 23 tisuće ulaznica dijeli svojim dužnosnicima, glavešinama nacionalnih nogometnih saveza, sponzorima, partnerima, bivšim igračima i medijima. 

Pročitajte više