Umro je velikan Partizana. Pogledajte kako ga je ispratilo 20 tisuća zvezdaša

Foto: telegraf.rs

DEJAN MILOJEVIĆ (46), bivši srpski košarkaški reprezentativac, kojem je zadnji posao bio onaj pomoćnog trenera Golden State Warriorsa, umro je u 46. godini od posljedica srčanog udara. Milojević je infarkt doživio tijekom večere igrača i trenera, nakon čega je odvezen u bolnicu, gdje je umro.

Milojević je bio jedan od najtalentiranijih mladih trenera u Srbiji. S Megom je uzeo srpski Kup, ali što je najvažnije, odgojio Nikolu Jokića, a nakon toga bio je trener Budućnosti. Zatim je otišao u NBA ligu. Od 2021. radio je u Golden Stateu, s kojim je osvojio i NBA prsten u sezoni 2021./2022.

Srbija ga voli, ali partizanovci ga obožavaju. Zato što je odabrao njihov klub iako mu je Zvezda nudila više

Milojević je imao sjajne rezultate i kao igrač. Tri puta je bio MVP ABA lige s Partizanom te dva puta najbolji strijelac natjecanja. Dva puta je s tim klubom osvojio prvenstvo Srbije i Crne Gore. Igrajući za Partizan, nekoliko puta je bio igrač kola u Euroligi. Iako je u Partizanu proveo samo tri sezone, navijači tog kluba smatraju ga legendom ne samo zbog spomenutih dosega nego prije svega zato što je odabrao njihov klub iako su mu Crvena Zvezda i ruski klubovi nudili više novca.

Kao igrač Budućnosti iz Podgorice uzeo je prvenstvo i kup SiCG. S reprezentacijom Srbije i Crne Gore je osvojio zlato na Europskom prvenstvu u Turskoj 2001. godine. Povrh svega navedenog, Milojević je u Srbiji, ali i gdje je god igrao i trenirao, bio omiljen zbog požrtvovnosti, predanosti i vedrog duha. Zato ga oplakuju od Srbije do Amerike. 

Samo Milojević može ovo

Koliko je Milojević bio omiljen u Srbiji, najbolje pokazuje scena koja je dirnula tu zemlju, a odigrala se prije euroligaške utakmice Crvene zvezde i Baskonije u beogradskoj Areni. U Srbiji je gotovo nemoguće oko ičega ujediniti navijače Zvezde i Partizana jer su rivalstvo, pa i mržnja među njima, preveliki. Ipak, kada je objavljeno da će prije utakmice Milojeviću biti odana počast minutom šutnje, dvorana krcata zvezdašima, njih oko 20 tisuća, ustalo je i u tišini odalo počast legendi najvećih rivala.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO SU SE NAVIJAČI ZVEZDE OPROSTILI OD LEGENDE PARTIZANA

Pročitajte više