UNIKS i Cajasol s prednošću na uzvrat četvrtfinala Eurokupa, Repeša remizirao u Njemačkoj

ODIGRANE su prve četvrtfinalne utakmice košarkaškog Eurocupa, a vrlo povoljne rezultate prije uzvrata su ostvarili UNIKS, Cajasol i Benetton.

Prvospomenuta momčad je pobijedila kod Pepsi Caserte 90:84, pa bi na svom parketu trebala imati jednostavan posao. Uostalom, i prije početka četvrtfinala je UNIKS nazvan i prvim favoritom ovog natjecanja, unatoč tome što će Benetton, prođe li ovu fazu natjecanja, biti domaćin Final Foura.

Hrvatski košarkaš Marko Popović je bio vrlo dobar u svom nastupu za UNIKS, pa je za 25 minuta postigao 11 poena uz šest asistencija i tri skoka. Za dva poena je gađao 2-2, za tri 1-5, a s linije slobodnih bacanja 4-6. Imao je tri izgubljene i jednu ukradenu loptu.

Najbolji je strijelac kod pobjednika UNIKS-a bio Veremenko sa 30 poena i 12 skokova.

Benetton, kojeg vodi hrvatski strateg Jasmin Repeša, je gostovao u Njemačkoj kod Göttingena, te odigrao 66-66. Hrvoje Perić je za Benetton odigrao 20 minuta, a za to je vrijeme postigao šest poena. Imao je jednu asistenciju i četiri skoka. Za dva poena je gađao 3-6, dok je promašio po dva šuta za tricu i s linije slobodnih bacanja. Sa 22 poena je najbolji strijelac bio Alessandro Gentile.

Uzvratne se utakmice igraju 30. ožujka, a ukupni pobjednici idu na Final Four kojeg će organizirati Treviso.

 

Eurocup, četvrtfinale (prve utakmice):

Cedevita - Estudiantes 90:81

Pepsi Caserta - UNIKS 84:90

Cajasol - Budivelnik 67:49

Göttingen - Benetton 66:66

Pročitajte više