PRIPREME za novu sezonu

UNITED - INTER 1:0 Solskjaerov tinejdžer presudio Perišiću i Brozoviću

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED pobijedio je Inter s minimalnih 1:0 na azijskoj turneji, gdje se oba europska velikana pripremaju za novu sezonu.

Jedini strijelac na utakmici bio je Mason Greenwood, talentirani napadač engleskog sastava kojeg je Ole Gunnar Solskjaer povukao iz akademije i odlučio uvrstiti u seniorsku momčad na pripremama. 17-godišnjak je sjajno poentirao u 76. minuti za pobjedu Uniteda.

Handanovič je odbio udarac Younga iz slobodnjaka, lopta se odbila do Greenwooda koji je driblingom izbacio svog čuvara, a onda precizno naciljao i pogodio za veliko slavlje nogometaša u crvenim dresovima.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Cijelu utakmicu Manchester United bio je bolji, ali je to uspio konkretizirati tek pri kraju kad je norveški strateg u igru poslao mlade snage. Imali su 11 udaraca, od toga pet u okvir, te posjed lopte uvjerljivo na svojoj strani - 61%. Raspoložen je bio i Paul Pogba koji je nizao protivničke igrače i s lakoćom se probijao kroz Interov blok atraktivnim driblinzima. Francuz se vjerojatno pomirio s činjenicom da ovo ljeto ipak ostaje na Old Traffordu te da od njegovog transfera u Real Madrid neće biti ništa.

S druge strane, Antonio Conte poslao je na teren od prve minute dosta promiješan sastav organiziran u 3-5-2 formaciji, što nije ispalo baš najbolje. Inter nije uputio nijedan udarac u okvir Davida De Gee, a tek dva imali su ukupno.

Vidi se da se igrači milanskog giganta još privikavaju na rad novog trenera. Marcelo Brozović igrao je do 83. minute, dok je Ivanu Perišiću pripalo 45 minuta drugog poluvremena.

Manchester United - Inter Live Score

Pročitajte više