TRANSFERI

United predstavio prvo ljetno pojačanje: "Vješt je, mlad i ima viziju"

Foto: Twitter/Manchester United

SAMO nekoliko dana nakon što je zaigrao protiv Hrvatske u Osijeku, mladi reprezentativac Walesa potpisao je za Manchester United.

Daniel James stigao je na Old Trafford, gdje je danas i službeno predstavljen kao prvo ljetno pojačanje Crvenih vragova za narednu sezonu. Doduše, ni izbliza tako atraktivno kako smo navikli od Uniteda, ali napokon se nešto pokrenulo.

Manchester United potpisao je petogodišnji ugovor s donedavnim napadačkim krilom Swanseaja, engleskog drugoligaša, s opcijom produljenja godinu dana.

Transfer 19-godišnjeg velškog reprezentativca vrijedan je između 17 i 19 milijuna eura, pišu otočki mediji.

"Daniel je zanimljivo mlado krilo, vrlo vješto, s vizijom, izvrsnom brzinom i dobrom radnom etikom. Imao je sjajnu sezonu u Swanseaju, a ima i sve atribute da uspije u Manchester Unitedu. Oduševljeni smo što je stigao", rekao je trener Crvenih vragova Ole Gunnar Solskjaer.

Grafika: Sofascore za IndexSport

James je bio prilično uzbuđen zbog ovog transfera.

"Ovo je jedan od najljepših dana u mom životu. Izazov kojem se unaprijed radujem. Manchester United je savršeno mjesto za mene da se nastavim razvijati kao igrač. Nevjerojatno sam ponosan, kao i cijela moja obitelj. Žao mi je samo što otac nije dočekao da podijeli ovo iskustvo s nama. Jedva čekam da počnem raditi s Oleom. On voli mlade, gladne igrače i nadam se da sam jedan od takvih", kazao je James koji će u Unitedu zarađivati oko četiri milijuna eura po sezoni.

Sljedeći potez Uniteda? Špekulacija ima puno, kao i igrača koji su na odlasku. No ona najglasnija je o trampi između Juventusa i engleskog kluba. Paul Pogba trebao bi se vratiti u Staru damu, dok bi u smjeru Premier lige trebao Paulo Dybala.

Pročitajte više