TRANSFERI

United se konačno riješio igrača čiji je svaki dodir s loptom plaćao 32.000 eura

Foto: Getty Images/Guliver Image

INTER je danas i službeno potvrdio transfer Alexisa Sancheza koji je na San Siru bio na posudbi od prošlog ljeta.

Iako se zadnjih dana pisalo o 15 milijuna eura odštete, Inter je Čileanca na kraju dobio bez odštete, odnosno igrač je na svoju štetu raskinuo ugovor s Manchester Unitedom. United mu je isplatio između pet i deset milijuna funti, a imao je ugovor na još dvije godine vrijedan ukupno 60 milijuna eura. Alexis će u Interu zarađivati 7,5 milijuna eura po sezoni, više od četiri puta manje nego na Old Traffordu.

Sanchez je pod vodstvom Antonija Contea igrao vrlo dobro, a u Interu je u 30 nastupa upisao četiri gola i deset asistencija, s tim da je zbog ozljede propustio desetak utakmica.

United odahnuo

Tako se United riješio igrača kojeg je 2018. godine kupio od Arsenala za 34 milijuna eura i dao mu nevjerojatan godišnji ugovor od 32 milijuna eura po sezoni. Sanchez se nikako nije snašao u Unitedu u kojemu je u 45 utakmica zabio pet golova uz devet asistencija.

U Manchesteru je imao osnovnu plaću od 300.000 funti tjedno na što je United dodao 100.000 za "image rights", 75.000 funti za svaki nastup u početnoj postavi i još nekoliko bonusa od kojih je najveći onaj od 1,1 milijun funti na početku svake sezone.

Sanchez je briljirao u Arsenalu te je njegov dolazak u United bio dočekan s oduševljenjem među navijačima. No, nikad nije proigrao, a Englezi su izračunali da je United svaki njegov dodir s loptom platio 32.000 eura.

Pročitajte više