UNITEDOVE ZVIJEZDE KUKAJU "Nismo mi strojevi, treba nam odmora"

Foto: Getty Images/Guliver Image

BRUTALAN tempo utakmica u Premiershipu u prosincu i siječnju često rezultira brojnim ozljedama, a engleske momčadi u nokaut fazi Lige prvaka u pravilu ostaju bez daha.

Dok se druge lige u vrijeme Božića i Nove godine odmaraju barem dva tjedna, Englezi igraju punom parom. Tako je Manchester United u 34 dana odigrao čak 11 utakmica pa je Jose Mourinho svoje igrače odlučio odvesti na jednotjedni odmor u Dubai.

"Bilo je strašno teško, osobito za tijelo. Nismo mi roboti. Jako je naporno ovo vrijeme oko blagdana. I zato što nismo kod kuće i zato što je tempo ubitačan", rekao je stoper Phil Jones.

"Ne bih želio da ispadne da kukamo, ali što si stariji to teže podnosiš takav natrpani raspored. Teško je normalno trenirati, teško se oporaviti uoči sljedeće utakmice i to se vidi na igrama", dodao je Jones.

Jedan od najglasnijih kritičara engleskog tradicionalno pretrpanog rasporeda u prosincu i siječnju bio je Gareth Bale. Nakon što je otišao iz Tottenhama u Real Velšanin je rekao da mu je sad potpuno jasno zašto engleski klubovi rijetko doguraju daleko u Ligi prvaka te da je odmor oko Božića ključan za dobar nastavak sezone.

Pročitajte više