UŠAO U LEGENDU Dobio dva žuta kartona u samo deset sekundi

Foto: Screenshot YouTube

VJEROJATNO nemate pojma tko je Nestor Alegre. A kako i biste? Čovjek igra za klub Deportivo Madagaria, koji se natječe u nižim argentinskim ligama.
 
Međutim, Alegre će u povijest nogometa ostati upisan kao igrač koji je u samo deset sekunda na nevjerojatno bizaran način dobio dva žuta kartona. Ovim postignućem Alegre se izjednačio  s Giuseppeom Lorenzijem, bivšim nogometašem Bologne koji je na utakmici protiv Parme 9. prosinca 1990. u igri proveo također samo deset sekunda prije nego što ga je sudac poslao u svlačionicu.
 
Alegre je za desetak sekundi ''igre'' protiv Tiro Federala uspio tek ući na teren, a onda se okrenuo i otišao na tuširanje.
 
Argentinac je najprije ušao na teren a da mu sudac to nije dopustio, pa je dobio žuti karton. Čim je kročio na travnjak počeo je prigovarati sucu, žaliti se, a onda je ekspresno dobio drugi žuti i morao je van.
 

''Prvi žuti karton dobio je jer je ušao na teren prije nego što je njegov suigrač izašao iz igre, a drugi sam mu dao zbog niza uvreda na moj račun'', poslije je pričao sudac Victor Cordero.
 
Ipak, koliko god nevjerojatno zvučalo, ni Alegre ni Lorenzo ne drže neslavne rekorde po broju sekunda provedenih u igri. Lee Tod, igrač Celtica, 2000. godine crveni je dobio nakon svega dvije sekunde, a napadač Chippenhama David Pratt 2009. na utakmici protiv Bashleyja izbačen je nakon čak tri sekunde koje je proveo na terenu.
 
Što se tiče neslavnih rekordera u HNL-a, čuveno  je isključenje Dinamovog Andersona Coste, koji je u derbiju protiv Hajduka 2006. pocrvenio nakon 20 sekunda.

Pročitajte više