USKOK istražuje i Kovačićeve transfere u Inter i Real?

Screenshot (Youtube)

ZDRAVKO MAMIĆ, njegov sin Mario Mamić, direktor HNS-a te nekad glavni Mamićev pravni pobočnik u Dinamu Damir Vrbanović, dio su proširene USKOK-ove istrage koja bi trebala utvrditi jesu li preko ugovora s igračima i offshore transakcija za fiktivne transfere izvukli novac iz Dinama i oštetili državni proračun poreznim prijevarama.
 
Offshore trokut Ćorić - Mamić - sin: Dinamo najveća prevara hrvatskog sporta?
 
USKOK istražuje sumnjive milijunske isplate iz Dinama nizu offshore kompanija u Velikog Britaniji, Švicarskoj, Hong Kongu i Emiratima, a jedna od USKOK-u sumnjivih tvrtki je Real Sports Management Llp., na čiji je račun za posredovanje u transferu Luke Modrića navodno sjelo 2,22 milijuna eura.
 
Ono što je zanimljivo u Modrićevom transferu je što je navedena tvrtka registrirana dva mjeseca nakon što su Dinamo i Tottenham dogovorili transfer, a prije tri godine je izbrisana iz registra.
 
Igrači otkrili istražiteljima da su Mamić i Vuksan menadžeri u agenciji iz Švicarske?
 
U nizu offshore transakcija pojavljuje se i tvrtka Rasport Management AG iz Švicarske, a istražiteljima su pojedini igrači otkrili kako znaju da su u toj menadžerskoj agenciji radili Mario Mamić i Nikky Vuksan, piše Jutarnji list.
 
Pronađen dokument koji Marija Mamića povezuje s menadžerskom agencijom
 
U kompjutoru Mislava Mamića, nećaka Zdravka Mamića, navodno je pronađen dokument koji Marija Mamića povezuje s Rasport Managementom. Budući da dokument pokazuje kako je sredinom prošle godine Mateo Kovačić kao svog punomoćnika opunomoćio "Marija Mamića iz Rasport Managementa AG", istražuju se i njegovi transferi iz Dinama u Inter i iz Intera u Real Madrid kako bi se utvrdilo je li i u njegovom slučaju bilo nezakonitog izvlačenja sredstava.
 
Mamić mlađi je prodaju Kovačića proslavio na travnjaku Bernabeua s Vuksanom
 
Podsjetimo da je prodaju Kovačića u Real Mamić mlađi proslavio na travnjaku Bernabeua uz drugog menadžera iz Mamićeve agencije Nikkyja Arthura Vuksana, kojemu je tijekom ove istrage USKOK također pretražio ured i dom, no zasad je u statusu svjedoka. 
 

 
"Mateo Kovačić nije naš igrač tako da stvarno ne možemo komentirati pod kojim uvjetima i s kim je dogovaran njegov transfer u Real", odgovorili su nam u kolovozu iz Dinama na upit o gazdinom sinu i njegovoj ulozi u transferu bivšeg dinamovca. 
 
Sukob interesa: Zdravko vodi Dinamo, a sin dogovara transfere
 
Dinamo nam je još davnih dana kazao da je Zdravkov sin ukinuo menadžersku licencu te da hrvatske reprezentativce i dinamovce ispraćuje u svijet kao obiteljski prijatelj, koji im pomaže snaći se u novim sredinama. No, što god oni (ne)komentirali, to je eklatantni primjer sukoba interesa, jer sukladno Zakonu o sportu, osobe u krvnom srodstvu ne mogu biti na upravnim funkcijama u klubovima i baviti se prodajom igrača.
 

Pročitajte više