Superliga

Uskoro objava 12 velikana? Dogovorili su Superligu kao odgovor na novu Ligu prvaka

Foto: EPA

IZ FRANCUSKE dolaze vijesti da bi uskoro 12 velikih europskih klubova trebalo službeno objaviti vijest o osnivanju Superlige.

Mohamed Bouhafsi, urednik RMC Sporta, tvrdi da su dogovor sklopili Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan i Juventus. Britanski The Times navodi da je riječ o 11 klubova te da još uvijek nema potpisa Manchester Cityja. 

U Superligi zasad nema njemačkih i francuskih klubova. Bouhafsi navodi da Bayern i PSG žele ostati uz UEFA-u i tako ojačati svoju poziciju unutar te organizacije. Superliga bi trebala imati 20 klubova, 16 stalnih članova i četiri koja bi plasman izborila kroz nacionalna prvenstva. Bila bi podijeljena u dvije skupine po 10 klubova, a u četvrtfinale bi prošla po četiri kluba iz skupine.

UEFA prijeti izbacivanjem iz natjecanja

Podsjetimo, Uefa bi sutra trebala predstaviti plan za novu Ligu prvaka. Prema tom planu, od sezone 2024./25. u najjačem europskom natjecanju bi nastupalo 36 klubova i ne bi se igrala grupna faza. Bilo bi više utakmica i veća zarada za klubove.

 

Međutim, najveći klubovi nisu zadovoljni ni takvom promjenom te žele ligu samo za sebe. Talijanska Gazzetta dello Sport javlja da će UEFA ovim klubovima zaprijetiti izbacivanjem iz svojih natjecanja.

Pročitajte više