NAPAD NA ZVEZDAŠE U SPLITU

Utakmica Mornara i Zvezde neće se igrati do daljnjeg

Screenshot: YouTube

NESLUŽBENO se doznaje kako je policijska uprava splitsko-dalmatinska privela jednu osobu zbog sumnje da je bila sudionik napada na vaterpoliste Zvezde danas na splitskoj Rivi. 

Zvezda je trebala igrati protiv Mornara u regionalnoj ligi, ali utakmica je do daljnjeg otkazana, potvrdili su za Index nakon sjednice Upravnog odbora Regionalne vaterpolske lige koja je sazvana nakon incidenta u Splitu.

Čelnici Zvezde kazali su da su napadači nosili letve, noževe i palice. Trojica srpskih sportaša napadnuti su u kafiću. Jedan se spasio skokom u more. Izašao je tek kada je vidio policiju na mjestu događaja. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Split, a zadobio je lakše tjelesne ozljede glave, sljepoočnice i nosa, kako se doznaje u splitskoj bolnici.

Policija još nije objavila rezultate istrage, ali su Povjerenstvu Regionalne vaterpolske lige potvrdili da je jedna osoba privedena. Povjerenik lige Milivoj Bebić osudio je izgred i zatražio odgovarajuću kaznu za nasilnike. Organizatori natjecanja nadaju se da nemili događaj neće opteretiti odlične odnose među klubovima koji 11. sezonu u nizu igraju regionalno natjecanje.

Utakmica odgođena do daljnjeg

Prenosimo priopćenje Upravnog odbora Regionalne vaterpolske lige:

"Nažalost dogodio izgred u kojem su napadnuta trojica igrača Vaterpolskog kluba Crvena zvezda kao gosti jednog kafića na splitskoj rivi, a koji su u Splitu boravili u sklopu utakmice 13. kola Regionalne vaterpolo lige između Mornar BS – Crvena zvezda koja se trebala odigrati večeras na bazenu na Poljudu od 20.30 sati. Po informacijama Policijske uprave splitsko-dalmatinske, policija je po dojavi odmah intervenirala i pružila pomoć jednom igraču koji je bježeći od nasilnika skočio u more. Policija je navedenom igraču ponudila liječničku pomoć odlaskom u splitsku bolnicu koju je igrač odbio navodeći da nema potrebe. Igrač je otpraćen do hotela gdje su mu bili ostali suigrači. Ostala dvojica napadnutih igrača su uspjela pobjeći i samostalno doći u hotel.

Policija je odmah intervenirala, u tijeku je kriminalistička obrada i po informacijama koje smo dobili iz splitske policije, jedna osoba je privedena pod sumnjom da je bila sudionik navedenog napada. Upravni odbor Regionalne vaterpolske lige je odmah obavio izvanrednu telefonsku sjednicu i donio odluku u skladu s člankom 8. st. 8 Propozicija natjecanja da se navedena utakmica 13. kola između Mornara Brodospasa i Crvene zvezde odgađa.
Povjerenstvo za natjecanje Regionalne lige najoštrije osuđuje navedeni izgred kao i svaki drugi oblik nasilja koji nema mjesta u sportu. Iskreno se nadamo da će počinitelji biti identificirani i odgovarajuće kažnjeni, te da ovaj nemili događaj neće utjecati na dosadašnje odlične odnose svih sudionika lige koja egzistira već 11. sezonu."

Odlukom Upravnog odbora lige, koji je nakon saznanja o izgredu na splitskoj Rivi održao izvanrednu telefonsku sjednicu, utakmica Mornara i Zvezde odgađa se do daljnjega. 

"Upravni odbor oštro osuđuje ovaj nemili događaj kao i svaku vrstu nasilja kojoj nema mjesta u sportu", poručuju iz regionalne lige. 

Pročitajte više