JEDAN GOL DIJELIO HRVATSKU OD POLUFINALA Švedska prošla zbog bolje gol-razlike, ispao i branitelj naslova

Foto: Hina

NORVEŠKA je s 28:25 pobijedila Švedsku u posljednjoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva, Hrvatska je izgubila od Francuske pa je dalje kao drugoplasirana uz Francusku prošla Švedska.
 
Hrvatskoj su nakon utakmice Norveške i Švedske trebali remi ili pobjeda protiv aktualnih svjetskih prvaka koji su već osigurali prolazak. Hrvatska bi pobjedom osvojila prvo mjesto i u petak igrala protiv drugoplasiranog iz druge skupine. Međutim, Francuzi su još jednom zaustavili Hrvatsku na velikom natjecanju...
 
A da su Norvežani zabili Švedskoj gol više, a imali su loptu posljednjih nekoliko sekundi kada su zaustavljeni prekršajem na svojoj polovici, Hrvatska bi i prije utakmice s Francuzima prošla dalje jer joj je odgovarala pobjeda Norvežana od četiri gola razlike. Ovako je Švedska prošla zbog najbolje gol-razlike u trokutu s Hrvatskom i Norveškom.
 
Švedska će u polufinalu igrati protiv Danske, prvoplasiranog iz druge skupine, a Francuska protiv Španjolske koja je u izravnom okršaju za drugo mjesto pobijedila s 31:27 branitelja naslova Njemačku.
 
Norvežane je predvodio Myrhol sa sedam golova iz devet pokušaja, Tonnesen je dodao pet, a Sagosen tri. Kod Švedske su bolji od ostalih bili Tollbring sa šest i Jeppson s pet golova.
 
 
 
  
Rezultati by SofaScore

Pročitajte više