Uz pad gledanosti i loše suđenje, Klasnić proglašen najgorom novošću Le Championata

NE SAMO da je proglašen četvrtim najvećim razačaranjem ovogodišnjeg Le Championata kada su u pitanju nove akvizicije, nego je po nekim francuskim medijima hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić proglašen kao jedna od "pojava" koja je najnegativnije obilježila prvih šest kola ovosezonskog prvenstva.

>Klasnić među najvećim promašajima prijelaznog roka u Francuskoj

Francuske medije za sada je najviše razočarao, ali i zabrinuo veliki pad gledanosti kad su u pitanju utakmice prve lige. Dio krivice, smatraju, leži i na novim terminima TV prijenosa koji sada idu u večernjem subotnjem terminu kada ljudi obično odlaze van sa svojim prijateljima u provod. Osim pada gledanosti TV prijenosa brine ih i pad posjeda na stadionima koji je nakon prvih šest kola čak velikih 6.53 posto u odnosu na prošlu sezonu.

Suci, barem za sada, ne odrađuju dobar posao, smatraju. Velika nekonzinstentost kao i kardinalne greške francuskih arbitara koji dijele pravdu bacile su sjenu na neke rezultate i poljuljale vjeru u nogomet.

Kao četvrti problem navodi se činjenica da se glavni strijelci, ili oni koji bi to trebali biti, još uvijek nisu raspucali. Kao najzorniji primjer spominje se naš reprezentativac Ivan Klasnić i Amerikanac ganskih korijena Freddy Adu iz Monaca koji nikako da dokaže neosporan talent.

"Velika hrvatska zvijezda Ivan Klasnić koji je pojačao redove Nantesa još uvijek nije zatresao mrežu. Zbog ozljede je propustio dvije utakmice, a njegov se klub koprca gotovo na dnu ljestvice. Što je još poražavajuće Nantes je jedinu svoju pobjedu ubilježio baša kada Klasnić nije bio u momčadi", stoji u tekstu.

M.P.
Foto: FC Nantes

Pročitajte više