Ozil majstorijom srušio Ludogorec, Meunier golčinom šokirao Basel

Foto: Getty Images / Guliver Image

ARSENAL I PSG pobjeda su u četvrtom kolu Lige prvaka po skupinama uspjeli osigurati plasman u osminu finala. Engleska momčad gubila je s 2:0 kod Ludogoreca nakon 15 minuta, ali je uspjela preokrenuti, a prekrasan gol za pobjedu 3:2 zabio je Mesut Ozil. 
 
Na drugoj strani PSG je u finišu svladao Basel u Švicarskoj s 2:1, a Thomas Meunier postigao je golčinu u 90. minuti.
 
No, krenimo redom.
 
Golovima Jonathana Cafua u 12. i Claudiua Keserua u 15. minuti Ludogorec je poveo s 2:0 protiv Arsenala. Momčad Arsene Wengera bila je u šoku, ali se ubrzo uspjela oporaviti. Granit Xhaka je najprije smanjio rezultat u 20. nakon centaršuta Mesuta Ozila s lijeve strane, dok je Olivier Giroud glavom zabio za remi u 42. minuti poslije asistencije Aarona Ramseya s desne strane.
 
Topnici su lovili preokret i dočekali ga u 88. minuti. Mohamed Elneny sjajno je pronašao Ozila, koji je izašao sam pred vratara Ludogoreca, prebacio loptu preko njega, a nakon toga prevario i dva igrača domaće ekipe pa čudesno zabio za pobjedu i osminu finala.
 

 
U drugoj utakmici skupine A hrabri Basel gubio je protiv PSG-a golom Blaisea Matuidija, koji je zabio petom u 43. minuti nakon udarca Thomasa Meuniera. Međutim, Švicarci su se uspjeli vratiti nevjerojatnim golom Luce Zuffija, koji je iz velike daljine s lijeve strane svladao istrčalog vratara gostiju za 1:1.
 
No, Serey Die je u 84. dobio crveni karton, pa je momčad Unaija Emeryja uspjela zabiti i to u 90. minuti. Adrien Rabiot centrirao je s lijeve strane, a Thomas Meunier s ruba šesnaesterca, iz voleja, prekrasno pogodio rašlje i odveo PSG u osminu finala. 

Tablice vam donosi SofaScore -

Pročitajte više