VIDEO Zagreb dočekao hrvatske paraolimpijske heroje, političari bježali s ceremonije

Foto: Hina

DA SMO u predizbornoj kampanji, vjerujemo da bi se političari gurali preko reda na dočeku sjajnih hrvatskih paraolimpijaca. Ovako, nešto više od stotinu ljudi došlo je pozdraviti hrvatske heroje, a "elitu" su činili tek Janica Kostelić, Milan Bandić koji je održao najkraći govor u svojoj političkoj karijeri, izaslanik Kolinde Grabar Kitarović, Tomislav Madžar, javnosti poznatiji kao član liječničkog tima hrvatske nogometne reprezentacije te zagrebački pročelnik za sport Ivica Lovrić. Potonji je u jednom trenutku naprasno napustio ceremoniju. Jednostavno je iskočio sa svog stolca, uspeo se po livadi i pretrčao cestu. Nismo vidjeli da se vratio.

19 sportaša, pet medalja

Kako bilo, hrvatski paraolimpijci vratili su se s Igara u Riju. Tamo ih je otputovalo njih 19, a kući su donijeli pet medalja.

Zlata su osvojile Mikela Ristoski u skoku u dalj, te stolnotenisačica Sandra Paović. Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić bile su druge u ekipnom natjecanju u stolnom tenisu, drugi je bio i Zoran Talić u skoku u dalj, a broncu je osvojio Velimir Šandor u bacanju diska.

Janica: Svjedočila sam magiji naših parasportaša

Paraolimpijce je uz fontane pozdravila i najuspješnija hrvatska olimpijka Janica Kostelić, sada u ulozi pomoćnice ministra sporta.

"Imala sam sreće biti u Riju na prvom dijelu POI i svjedočila magiji kojom ovi sportaši pridonose promociji Hrvatske. Njima hvala da, bez obzira na poteškoće koje su imali u životu, osmijehom na licu bore se da bi ostvarili svoje ciljeve," poručila je Janica.

Nakon svečanog dijela uslijedio je glazbeni program grupa Detour i Vatra.

Organizatora dočeka Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor spaja petogodišnja suradnja u sklopu koje je prije pola godine pokrenuta kampanja "Budi dio koji nedostaje". Tijekom kampanje putem društvenih mreža su se prikupljale ohrabrujuće poruke navijača kojima su paraolimpijci 31. kolovoza u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb ispračeni u Rio de Janeiro.<br>

Pročitajte više