TRANSFERI

Vaha ga je izbacio pa vratio u reprezentaciju. Sad je potpisao za Bayern

Foto: EPA-EFE

NOUSSAIR MAZRAOUI, 24-godišnji desni bek Ajaxa, na ljeto će kao slobodan igrač prijeći u Bayern. Marokancu istječe ugovor s nizozemskim velikanom, a špekulacije o njegovom prelasku u Bayern su potvrđene. Vijest je javio Fabrizio Romano, koji kaže kako je ugovor potpisan, a liječnički pregled obavljen. Vijest će biti objavljena kada Ajax završi napetu utrku za titulu u domaćem prvenstvu.

Mazraoui tako stiže kao igrač na poziciju za koju konkurira i hrvatski reprezentativac Josip Stanišić, koji će, čini se, svoju šansu morati tražiti na posudbi. Ove sezone odigrao je 24 utakmice u Eredivisieju, pri čemu je zabio pet golova i asistirao je dvaput. Transfermarkt ga trenutno, prvenstveno zbog ugovora koji je pri kraju, procjenjuje na 20 milijuna eura. 

Marokanac je imao više ponuda, a za Bayern se odlučio nakon telefonskog razgovora u ožujku, kada su ga zvali Oliver Kahn i Julian Nagelsmann te mu približili svoju viziju njegovog razvoja. Barcelona mu je navodno nudila pet milijuna eura po sezoni.

Spada u skupinu igrača koji su bili u svađi s Vahidom Halilhodžićem. Bosanskohercegovački stručnjak izbacio ga je iz reprezentacije, ali ga je nakon ultimatuma saveza vratio te se očekuje kako će Mazraoui zaigrati protiv Hrvatske u Kataru.

Pročitajte više