Vaha: Pokušat ćemo nešto što u Dinamu do sada nije bilo moguće!

"MOGLO je biti gore, Europa liga je vrlo kvalitetna, ima jako dobrih ekipa, a 50 posto ih je igralo LP. U našoj grupi imamo dva kluba iz Lige prvaka. Sve je moguće, to su kvalitetne ekipe, ali u ovakvom ciklusu možemo sve. Moramo pokušati pothvat, ono što do sada nije uspijevalo unatoč kvalitetnim pojedincima koje je Dinamo imao. Znam što treba ekipi, pokušat ćemo nešto što je do sada bilo nemoguće!", prva je reakcija Vahida Halilhodžića nakon ždrijeba skupina za EL.

> Hajduku Zenit i Anderlecht, Dinamo ide na Villarreal i PAOK!

> Ekskluzivno: Pogledajte kakav je show hajdukovcima u avionu priredio Mladen Grdović

> Svaguša: Prezadovoljan sam, možda možemo do još jedne senzacije

> Potvrđeno: Hajduk otvara u Ateni pa dočekuje Anderlecht, Dinamo otvara s Villarrealom

> Neugodna skupina za Modre: Žuta podmornica, Partizanov bratski klub i Perišićev Brugge!

> Spaletti oprezan: Hajduk je prva momčad u Hrvatskoj

> Vatreno gostovanje u Ateni i ruska zima u Sankt Peterburgu najveći izazovi za Bijele

> Hajduku Zenit i Anderlecht, Dinamo ide na Villarreal i PAOK!

> Dinamo doveo pojačanje za Europa ligu - Portugalca Tonela

> Vatreno gostovanje u Ateni i ruska zima u Sankt Peterburgu najveći izazovi za Bijele

Villarreal, Brugge, PAOK - to su izuzetno jaki, neugodni Dinamovi protivnici u novom pohodu na Europu, s novim čovjekom za kormilom.

S praznog Maksimira neće biti lako ići u ludnicu Grčke

"Treba biti spreman, puno spremniji nego što smo bili jučer. Nadam se da ćemo za 20 dana biti kvalitetniji. Osobno, kod mene vlada umjereni optimizam, imam želju i volju da napravimo pothvat. Prvi smo već napravili sinoć. Treba vjerovati, u kolektivnom sportu je sve mogućea, ali mnogo faktora utječe na uspjeh."

"Villarreal je favorit, a ostale tri momčadi imaju jednake šanse za drugo mjesto. Brugge ima vjernu publiku, opasan je doma,  a PAOK... Znate kako je kad se igra u Grčkoj. Psihološki moramo biti jako spremni, kada dođemo s ovakvog Maksimira, gdje nema puno publike, u ludnicu u Grčkoj... Treba biti spreman."

Ono što je Halilhodžić želio posebno naglasiti nakon uvoda, priča je s pojačanjima. Kao glavni sastojak za ozbiljan nastup u Europa ligi Vahi treba konkurencija u momčadi. Ona je trenutno prilično tanka...

Osmijeh igrača najveća mi je nagrada

"Trebam 17-18 igrača koji mogu biti pravi, ozbiljni kandidati za momčad. Trebam pojačanja straga i sprijeda. Danas bez toliko igrača nemate što tražiti u Europi."

"Nisam pratio igrače kakvi Dinamu trebaju. Nešto će doći, ali imena vam ne mogu govoriti, to nije dobro. Čim se više klubova zainteresira za jednog igrača, skače cijena. No, radimo na tome da se pojačamo."

Osim pojačanja, Halilhodžićeva priča je i atmosfera. Olakšanje nakon Gyora je vidljivo.

"Veliko breme palo je s igrača. Osjećam to olakšanje, shvatio sam fantom koji vlada na stadionu, znam što klub znači gradu. Neke stvari samo radom i dobrim igrama te ponašanjem možemo ostvariti. Grč koji vlada među igračima moramo preskočiti, nadam se da je sinoć bio dobar početak... Osmijeh igrača i ljudi u klubu najveća mi je sreća."

Pročitajte više