Vahina istina: Skoro sam dobio infarkt, ovo se može dogoditi samo u Dinamu

NE PAMTIMO kada se u Dinamovim odajama skupilo ovoliko ljudi. Obraćanje javnosti Vahida Halilhodžića i njegovog tima odvjetnika iz ureda "Primorac i partneri" željeli su valjda čuti i novinari storyja, glorija i sličnih lifestyle tiskovina. Tema je svakako zanimljiva, ali na kraju se sve svodi samo na jedno. Novac.



"Nisu ovo lagani momenti za mene. Nisam mogao ni zamisliti da će ova godina ovako završiti, iako su mi neki to nagovještavali. Ovo je veliki udarac za Dinamo koji ostaje najveći gubitnik. Nisam zbog ovog došao Dinamo. Ovo što sam doživio premašuje sva očekivanja i mogućnosti. Dva dana se nisam javljao, imamo sam razlog za to. Vidim mašinerija kluba sa svojim udbašima je počela to da radi. Želim da čujete moju istinu. U poluvremenu utakmice ulazeći u svlačionicu ekonom mi je rekao da Zdravko želi sa mnom razgovarati. Bio je nervozan. Pitao me; mogu li im jebat majku, ne mogu trpjeti. Odgovorio sam mu da nema nikakve potrebe, ne trebaju nam problemi pred finale", kaže Halilhodžić.

"Nisam želio tenzije, nije mi trebala pomoć u tom momentu. Zdravko je to loše primio. Ušao sam u svlačionicu i ono što sam doživio još ne vjerujem. Salve takvih uvreda, psovki... Nisam mogao da dođem sebi. Rekao mi je da mi je ovo zadnji put da vodim, rekao je da više ne trebam dolaziti, to mi je rekao. Kazao sam mu da pazi što priča, a u momentu kada mi je rekao nešto što ne mogu istrpjeti, što je najgora uvreda za mene... Da je na drugom mjestu, skandal bi bio veći. Ponosan sam što nisam napravio veći skandal. U tom momentu nisam znao što da radim. Moj ured bio je zatvoren, tamo sam želio pobjeći... Igrači su me zatražili da završimo ovo, da odemo do kraja po pobjedu. 'Igramo za vas treneru', to su mi rekli. Znam da je puno kritike što je uvijek 1:0, ali ekipa pobjeđuje."

"Napustio sam svlačionicu uz gromoglasan pljesak"


"Napustio sam svlačionicu, čuo sam gromoglasan pljesak, i otišao sam u svoj biro, zapaliti cigaretu. Proveo sam ovdje deset mjeseci lijepog rada, nikada nisam imao problema s Mamićem, tek par nesporazuma. Svi su se čudili kako lijepo funkcioniramo."

"Znam da su mnogi proteklih dva mjeseca radili na tome da odem. Uvijek sam govorio sve u lice. Jako sam ponosan na sve što sam napravio. Postoji ljudski i profesionalni odnos, s nekima sam ovdje i prijatelj. U početku sam tražio puno, nekima nije odgovaralo da se puno radi. Želio sam dati novu notu u kulturi rada Dinamu jer to klubu treba. Bio sam u predinfarktnom stanju, jučer sam bio u bolnici, a vi to ne znate. Nisam mogao vjerovati da ovo mogu doživjeti, ali ovo je praksa za trenere u Dinamu. Ali opet, nije se smjelo dogoditi. Respekt svakome, ali ne da sam povrijeđen kao trener, već kao čovjek. Svatko ima svoje svetinje, a moje nema pravo nitko dirati. Ne da sam ogorčen... Nemam riječi. Nema ovdje teatralnosti."

"Rečeno mi je da se igrači okreću protiv mene, da stvaram neke transfer liste... Ali sve imam zapisano, a Zdravko se većinom slagao. Ovo što se dogodilo to nije slučajno! Mi smo ostvarili sve ciljeve koje smo trebali..."

"Svjestan sam da ima kritika, ali daleko smo mi od Barcelone. Neki igrači mogu više, to je činjenica, ali treba vremena. "

"Sa Zoranom sam veliki prijatelj, Mirko Barišić me razočarao"


"Želim mnogima zahvaliti na suradnji. Sa Zoranom sam veliki prijatelj kao i sa svojim suradnicima koje nisam birao. Tu je i Sakoman sa svojom ekipom, ma imao sam izvanredne odnose sa svima. Jedno je raditi, a drugo je s ljudima živjeti. Tražio sam uzajamni respekt, želio sam ga u svlačionici koja je za mene bila svetinja. S igračima nikada nisam imao problema."

"Što će se dalje dogoditi? Klub je napravio sve da kaže da sam dao ostavku, a to nije istina. Moji odvjetnici tražit će papir. Riječi su izgovorene pred svim ljudima, bit će onih koji će to potvrditi. Ukoliko se dogodi drugačije, pokušat ćemo se dogovoriti. Znam što sam radio, čak sam se odmah pokušao dogovoriti za vrlo malo, ali odbijeno je. Već sam jednom ovako otišao, to je bolno. Nisam u Dinamo došao zbog novca, imamo sam puno ponuda, ali sam ostao. Znam što je Dinamo za Hrvatsku. Htio sam klubu s ovih prostora dati pečat, da krenemo u drugu fazu mog rada koja bi donijela vjerojatno uspjeh. Ali dogodilo se ovo, teško je naći riječi razumijevanja. Ovaj me slučaj jako pogodio."

"Toliko su me razočarale izjave Mirka Barišića, a toliko sam ga poštovao. I nakon Istre me razočarao s izjavama... Ne znam kako će se završiti, ali ovo je žalosno."

"Zahvaljujem svima koji su mi pomogli u radu. Što će biti dalje, to nije u mojim rukama. Idem na bolovanje. Svi sada žele degradirati Vahu. Jedan igrač me zvao, ne smijem vam ni reći što mi je rekao. Ja sam ponosan čovjek i zbog iskrenosti sam često imao problema, ali sudbina je odlučila ovako i ne znam što da vam kažem. Zahvaljujem još jednom svima, posebno svojim igračima. Sve što sam čuo nakon ovog što se dogodilo, to je najveća pobjeda otkako sam u Dinamu."

"Ovo mu ne opraštam da je kralj svih kraljeva"

"Nikada mi se ovo nije dogodilo, niti se ovo može negdje dogoditi. Ovo prelazi sva očekivanja. Predsjednik kluba može kritizirati, ali što je previše - previše je. Nikada nisam reagirao na njihove kritike, ali na ovo nema pravo niti da je kralj svih kraljeva. To se ne oprašta. Tu me dirnuo, nemate pojma što mi znači ono što mi je rekao... Ovo nikada u životu nisam vidio. Ovdje se svi bave tuđim poslovima. Kakav kredibilitet više mogu imati kada mi je te riječi rekao pred igračima. Neki su se popišali u gaće kad su čuli... "

"Zar nije normalno da se malo opustite pred kraj sezone? Dao sam šansu svakome, vidjeli ste sinoć Arsenal... To je normalno. Kažu da sam želio ostaviti samo četiri igrača... Ma, kakva je to priča. Igrači mi vjeruju i to je najvažnije. Ljudi kažu da sam glumac, ali samo sam autentičan. Kad se smijem, smijem se; kada plačem, plačem. Vidim da se u Zdravku skupljalo, ne znam što mu se dogodilo. Ne mogu mu zabraniti da radi što želi, on je odlučio da odem. I onda kaže Vaha je dao ostavku. Pa to svi čuju, to nije normalno."

"Ni jedan igrač mi nije zakasnio na trening"

"Bila mi je čast da vodim ovaj klub i uživao sam. Ali neću pljuvati po juhi koju sam jeo. Jako me boljelo zbog navijača, ovo je šamar Dinamu. Ovako se ne može raditi. Pokušao sam, ali žao mi je... Ja sam jako emotivan, stara sam škola, ali etika, moral i iskrenost kod mene su svetinja. Zašto bih lagao da me nije pogodilo, ne mogu doći k sebi da se ovo moglo dogoditi..."


"Je li suradnja i dalje moguća? Bizarno pitanje"

Pročitajte više