Valencia pokradena: Pogledajte kako su suci pomagali Realu da ne izgubi od 15. momčadi lige

Foto: Twitter

U ZAOSTALOM susretu Primere Valencia je na svojoj Mestalli pobijedila vodeći Real Madrid 2:1 i tako učinila prvenstvo neizvjesnim. 
 
> REAL PAO U SAMO DESET MINUTA Valencia šokirala lidera i spasila prvenstvo
 
Real je u Valenciji doživio svoj drugi poraz u Primeri i nije uspio pobjeći konkurentima, pa i dalje ima samo bod više od Barcelone i utakmicu manje. 
 
Šišmiši su maestralno započeli utakmicu i nakon samo devet minuta vodili 2:0. U 4. minuti Talijan Simone Zaza volejem iz okreta pogodio je same rašlje, a u 9. minuti je brzu kontru domaćih okončao Čileanac Fabian Orellana. Real je smanjio u 41. minuti kada je precizan nabačaj Marcela Cristiano Ronaldo glavom pretvorio u lijep pogodak.
 
U drugom dijelu igralo se uglavnom na polovici Valencije, Real je dao sve snage u napad, no igrači Kraljevskog kluba su se pošteno ispromašivali, a na drugoj strani sudac nije svirao čak dva kaznena udarca za domaćine. Također, trebao je isključiti i Varanea u 60. minuti nakon što je Francuz u maniri Cro-Copa high-kickom nokautirao igrača Valencije.
 
No to je bio tek početak sudačkih pogrešaka na štetu Valencije. Nakon početničke pogreške Varanea, večeras najgoreg igrača utakmice, u 67. minuti Simone Zaza izašao je sam pred Navasa, Carvajal ga je očajnički s leđa srušio, a sudac Ricardo de Burgos Bengoetxea nije svirao penal.
 
Samo tri minute kasnije Valencia je oštećena za još jednu najstrožu kaznu. Nakon kontre domaće momčadi Ramos je divljački nagazio na stopalo Munira koji se nalazio točno na crti kaznenog prostora, ali sudac ne samo da nije svirao penal, nego nije pokušao kompromisno izvući prekršaj izvan šesnaesterca.
 
Ipak, ni uz pomoć suca lider prvenstva nije mogao izbjeći poraz kod 15. momčadi La Lige.
 

Pročitajte više