Valjda nam ovaj Ibrahimović neće pobjeći: "Švedska ili Hrvatska - igrat ću za onog tko se prvi javi"

S 18 POSTIGNUTIH golova Branimir Hrgota bio je najbolji strijelac netom završene sezone druge švedske lige (Superettan). Fantastičnim partijama u Jonkoppingu mladi napadač skrenuo je na sebe pozornost brojnih skauta, ali i švedskih medija (Aftonbladet, Expressen, Dagens nyheter), koji ga već uspoređuju sa - Zlatanom Ibrahimovićem.

"Gode mi te priče, jasno da mi je drago pročitati u novinama kad me uspoređuju s takvom igračkom veličinom", priznaje u razgovoru za Index ovaj švedsko-hrvatski wonderkid, koji će u siječnju proslaviti 19. rođendan.

Priča kao Ibrina: "Tata mi je iz BiH, mama iz Hrvatske"

Nogometni put počeo je u najvećem rivalu svog današnjeg kluba, IK Tordu: "Da, bilo je to još u četvrtom razredu osnovne škole. Naporno sam trenirao, a kad je stigao poziv Jonkoppinga, shvatio sam da je došlo vrijeme za korak naprijed u karijeri. U početku mi je bilo čudno, prijatelji su me dosta zezali, ali sad sam tu već tri godine i naviknuo sam se. I ja i oni. Ove sezone odigrao sam 25 utakmica, 20 od prve minute, i zabio sam 18 golova", priča Hrgota, dijete gastarbajtera iz BiH i Hrvatske:

"Mama mi je iz Gračaca, a tata iz Kaknja", dodaje.

"Pratio sam Dinamo u Ligi prvaka, ali moj tata navija za Hajduk, pa tako i ja"

Šveđani mu predviđaju veliku karijeru, a vide ga, naravno, u njihovom nacionalnom dresu. Njegova priča neodoljivo podsjeća na Zlatana Ibrahimovića, koji je mogao predvoditi Kockaste u doigravanju za Euro 2012. da je vodstvo HNS-a prije 10-ak godina pokazalo više agilnosti. Nastavi li ovako zabijati, a njegova karijera očekivano krene uzlaznom putanjom, i oko Hrgote bi se mogla dići prašina.

"Još nisam odlučio da li Švedska ili Hrvatska. Igrat ću za onu reprezentaciju koja me prva pozove. Volio bih da me se sjete iz Hrvatskog nogometnog saveza", indikativno će Hrgota, koji malo toga zna o Bilićevim izabranicima: "Slabo sam upoznat s kvalitetama hrvatskih igrača, ali nadam se da ću imati vremena upoznati ih."

Kad je riječ o klupskom nogometu, tu je nešto bolje informiran: "Pratio sam Dinamo u Ligi prvaka, ali znate, moj tata navija za Hajduk, pa tako i ja."

Pročitajte više