Van der Vaart: Ajax je doveo igrače s nula kvalitete

Foto: EPA

NIZOZEMSKI velikan Ajax ponovo je upao u lošu seriju rezultata. Nakon početka sezone iz noćne more uspjeli su se pribrati i izdignuti s dna ljestvice. No u zadnje četiri utakmice Ajax nema ni jednu pobjedu. Nekadašnji nizozemski reprezentativac i igrač Ajaxa i Real Madrida Rafael van der Vaart kritizirao je žestoko svoj nekadašnji klub.

"Ajax je ove sezone doveo igrače s nula kvalitete. Klub ništa neće postići, samo će do kraja odraditi sezonu. Doveli su Jordana Hendersona. Sve što on radi je odigravanje unatrag i nekoliko dugih lopti. Nitko nije zadovoljan time. Vidjet ćemo kako će proći protiv Bodo/Glimta, uz svu sreću ovog svijeta. Nakon toga bolje je za njih da ispadnu iz Europe i krenu ispočetka dogodine. Kao navijač Ajaxa ne znam što bih više rekao o toj ekipi", rekao je Van der Vaart za nizozemsku televiziju.

Jordan Henderson, koji je stigao u Ajax iz Saudijske Arabije, postao je odmah kapetan. No momčad nije pobijedila ni u jednoj utakmici otkad je on stigao. Ima tri remija i jedan poraz te je na petom mjestu nizozemskog prvenstva. Među igračima koje je Ajax doveo ove sezone su i hrvatski reprezentativci Borna Sosa i Josip Šutalo.

 

Pročitajte više