Van Persie: Ako ne osvojimo neki trofej, ovu sezonu smatram propalom

NIZOZEMSKI napadač Arsenala, Robin van Persie, izjavio je kako će ova sezona unatoč izvrsnoj igri biti propala ukoliko momčad ne osvoji neki trofej.

Arsenal je posljednji trofej osvojio 2005. godine, kada je slavio u FA kupu, a Van Persie koji je bio ozlijeđen veći dio ove sezone, vjeruje kako momčad zaslužuje neki naslov.

"Moramo osvojiti barem jedan trofej ove sezone. Ako ništa ne osvojimo, onda smo igrali izvrstan nogomet ni za što. Mislim kako je došao naš trenutak i da će ovo biti naša godina",  prenosi Van Persiejevu izjavu nogometni portal Goal.com.

"Nisam sanjar i zaista mislim kako možemo osvojiti i Premiership i Ligu prvaka ove sezone. Zašto ne? Kvalitetu imamo i samo se moramo držati zajedno i zadržati vjeru u našu igru."

Iako je Arsenal u negativnoj seriji, posljednja četiri susreta u Premiershipu su remizirali, a u četvrtfinalu Lige prvaka čeka ih težak dvoboj protiv Liverpoola, nizozemski napadač vjeruje kako će sve ovisiti samo o njima.

"Sve je i dalje u našim rukama. Fizički još nisam spreman za svih devedeset minuta, nedostaje mi utakmica."

Van Persie je protiv Middlesbrougha prošli vikend započeo prvu utakmicu za Arsenal nakon skoro pet mjeseci.

"Trebaju mi tri, četiri utakmice da se vratim u ritam. Krenuo sam jako dobro i onda je uslijedio dugi niz ozljeda. Nisam jednostavno imao sreće. Ozlijedio sam bedreni mišić u listopadu prošle godine, a tada sam se prerano vratio protiv Tottenhama u polufinalu Liga kupa u siječnju i obnovio ozljedu. Potpuno sam kriv za prerani povratak jer sam očajno htio zaigrati."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više