Vanzemaljski Curry i Ratnici: Dramom kod Oklahome četverostruko se upisali u NBA knjige rekorda!

Foto: Guliver Image/Getty Images

STEPHEN CURRY i njegovi Golden State Warriors pobjedom nakon produžetaka u derbiju kod Oklahome (118:121) postali su momčad s najboljim skorom u povijesti NBA nakon 58 utakmica (53-5) i prvi nakon Lakersa '88 koji su play-off osigurali već u veljači.

Tu nije kraj povijesnim postignućima aktualnih prvaka i najbolje momčadi NBA, jer pobjedu gostima 0.6 sekundi prije kraja produžetka donio je Curry tricom s deset metara, što mu je bila 12. trica na susretu, čime je izjednačio NBA rekord i srušio vlastiti u jednoj sezoni, jer sada je na 288 pogođenih "dalekometnih projektila". Također, Curry drži još jedan NBA rekord; tricu ubačenu na 129 uzastopnih utakmica!
 
Nenadmašnom Curryju,  koji se ionako odavno natječe ne sa suparnicima, nego sa samim sobom, očigledno nije smetalo ni što je propustio šest minuta u trećoj četvrtini zbog dvostruke ozljede lijevog gležnja, jer prvo ga je izvrnuo, a zatim mu je Russell Westbrook stao na njega.
 
Najboljem strijelcu lige i aktualnom MVP-u sjajno su sekundirali Klay Thompson s 32 koša te Draymond Green sa po 14 skokova i asistencija.
Thunder je predvodio Kevin Durant s 37 koševa, ali najbolji igrač Zapada za siječanj je prekršajem na samom početku produžetka završio utakmicu. Oklahoma je mogla pobijediti i bez najboljeg igrača, prije svega zbog jednog od najboljih defenzivnih izdanja ove sezone, jer osim Curryja, ograničili su trice ostalih igrača gostiju. Zanimljivo, Thunder je izgubio, iako su uvjerljivo nadskakali Warriorse 62:32.
 
U zadnjoj četvrtini domaćini su vodili sa čak 12 koševa razlike, ali su Thompson tricom i polaganje, te Igoudala slobodnim bacanjima 0.7 sekundi prije kraja poravnali na 103:103 za produžetke. 
 
Russel Westbrook bio je sjajan za domaćine s 26 koševa i 13 asistencija, kao i Serge Ibaka s 15 koševa i 20 skokova.
 
Sjajna utakmica velikih rivala Zapada brzo će imati nastavak, jer Warriorsi i Thunder opet se sastaju u četvrtak u Oaklandu, što će im biti već treći dvoboj u zadnjih mjesec dana.

Pročitajte više