HNL

Varaždin sutra igra utakmicu za ostanak u HNL-u. Ovako ju najavljuje trener Kastel

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

NOGOMETAŠI Varaždina gostovat će kod Slaven Belupa u utakmici posljednjeg kola Prve HNL. Prema nekim kalkulacijama momčadi Zorana Kastela mogao bi biti dovoljan i bod za ostanak u najvišem rangu hrvatskog nogometa, prema drugima za to im neće biti dovoljna ni pobjeda budu li uspješni i Istra 1961 na gostovanju kod Osijeka, odnosno Lokomotiva koja gostuje u Splitu kod Hajduka.

Varaždin je u ovom trenutku posljednja momčad ljestvice, ali se njegov trener Zoran Kastel nada pozitivnom raspletu sezone i ostanku u Prvoj HNL.

''Nema nikakvih kalkulacija, moramo otići odigrati pravu, mušku utakmicu, ići na pobjedu i mislim da bi nas pobjeda trebala ostaviti u ligi. Ne može se igrati na nulu. Treba otići odigrati pravu utakmicu, samo spremni igrači mogu nastupiti. Svi znamo važnost te utakmice, u tom susretu nam je cijela godina'', rekao je Kastel i dodao:

''Analizirali smo suparnika, njegove dobre stvari pokušat ćemo anulirati, a njegove loše stvari pokušat ćemo materijalizirati u našu korist. Slaven Belupo je ekipa koja je starija, iskusnija, kompaktna i sigurno mjesto više na tablici, ali imamo svoje probleme, gledamo sebe i pokušat ćemo sve napraviti da se vratimo sretni u Varaždin.''

Igračima Varaždina potreban je odmor i dodatna mobilizacija, naglasio je Kastel pa rekao da ih vodi u karantenu u Ludbreg. Nada se da će moći na većinu njih računati.

''Vuk i Pellumbi su sitnije ozlijeđeni, ali nadam se da će biti spremni za sutrašnje nadmetanje, kao i svi ostali igrači, osim ozlijeđenih Djoua i Horkaša. Pred utakmicu ćemo odlučiti o početnih 11, jer samo maksimalno spremni mogu igrati ovaj susret'', zaključio je Kastel.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više