Vaterpolski cirkus u finalu Eurokupa: Jadran izgubio 9:8, delegat upisao 9:7...

Foto: PVK Jadran Carine

TOTALNA konfuzija dogodila se u prvoj utakmici finala Eurokupa u vaterpolu. Domaći Marseille je pobijedio Jadran iz Herceg Novog 9:8, barem je nakon utakmice tako svjedočio zapisnik utakmice. Međutim, ubrzo je LEN dobio zapisnik s rezultatom 9:7, nakon čega je naknadno vratio na 9.8. Ostalo je nejasno što se točno dogodilo i kako je moguće da semafor pokazuje 9:8, a u zapisniku stoji 9:7. 

Na koncu su iz Jadrana odmah reagirali, a LEN konačno potvrdio rezultat 9:8 s kojim će crnogorski predstavnik čekati uzvrat u Nikšiću 13. travnja. Nazvali smo predstavnike Jadrana kako bi nam pojasnili što se točno dogodilo u Francuskoj.

"To se dogodilo kod našeg vodstva 3:0. Zabili smo četvrti gol, a delegat je umjesto pogotka upisao isključenje. Tijekom meča je sportski direktor Miloš Mračević ukazao na propust i on je ispravljen. Međutim, nakon završetka utakmice ponovno nije bilo tog jednog gola u zapisniku koji je poslan LEN-u. Ipak, na kraju je sve priznat taj pogodak i pogreška je naknadno ispravljena", potvrdio nam je trener Jadrana i legenda crnogorskog vaterpola Vladimir Gojković.

Priču nam je potvrdio i sportski direktor Mračević...

"Postoje dva zapisnika. Jedan pisan ručno, a drugi u kompjuteru. Ne znam kako se dogodilo da nakon ispravljene pogreške delegata zapisnik u LEN-u završi konačnim rezultatom 9:7. Ipak, čelnici Marseillea su u cijeloj situaciji bili jako kolegijalni pa je rezultat ispravljen na 9:8. Dakle, 13. travnja će nam u Nikšiću biti potrebna pobjeda od dva razlike, a ne tri, što je na kraju dobro ispalo nakon svega", naglašava Mračević.

LEN već godinama ima loš ugled u vaterpolo svijetu. Mnogi su nezadovoljni radom u Europskoj plivačkoj organizaciji, a situacija iz Marseillea dodatno je poljuljala povjerenje klubova, igrača i navijača u njihove sposobnosti. 

PVK JADRAN CARINE: Slaven Kandić, Nikola Brkić, Vlado Popadić, Dimitrije Obradović, Dušan Banićević, Kanstantsin Averka 1, Petar Mijušković, Filip Gardašević 1, Đuro Radović 2, Vladan Spaić 1, Dragan Drašković 2, kapetan Marko Petković 1, Petar Tešanović, trener Vladimir Gojković.

NC MARSEILLE: Arshak Hovannisyan, Tom Christiaens, Mathias Olivon, Michael Izdinsky 2, Jackson Kimbell 1, Thomas Vernoux 1, Pierre-Federic Vanpeperstraete 1, Bogdan Đurđić 2, Romain Marion-Vernoux 1, kapetan Igor Kovačević, Ante Vukičević 1, Alexander Camarasa, Miloš Šćepanović, trener Marc Amardeilh.

Pročitajte više