Vatreni ´98 u Gospiću

U SKLOPU akcije Hrvatske biskupske konferencije za izgradnju crkve Hrvatskih mučenika u Udbini, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Ličkosenjske županije u Gospiću je poslijepodne na igralištu Balinovac odigrana humanitarna nogometna utakmica između Vatrenih 98. i reprezentacije hrvatskih svećenika s koje sav prihod ide za izgradnju crkve.

"Vatreni" predvođenim Zlatkom Kranjčarom stigli su u Gospić da bi na taj način dali izravnu potporu akciji za izgradnju crkve u Udbini. U ravnopravnoj utakmici u kojoj su u prvom poluvremenu na trenutke bili bolji domaćini i vodili sa 2:0 pobjeda je ipak pripala Vatrenima rezultatom je 3:2.

Utakmicu u Gospiću uz više od tisuću gledatelja pratili su i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić i mnogi drugi sportski i javni radnici. Za sudionike utakmice gospićko-senjski biskup msgr. Mile Bogović priredio je svečano primanje kojem su prisustvovali brojni svećenici te nadbiskup zadarski msgr. Ivan Prenđa.

Pročitajte više