Važna obavijest za navijače uoči derbija na Rujevici

Foto: Igor Soban/PIXSELL

ČETIRI kola prije kraja sezone na Rujevici se igra derbi koji bi mogao odlučiti ovogodišnjeg prvaka SuperSport HNL-a. Prvoplasirani Dinamo dolazi kod drugoplasirane Rijeke s bodom prednosti na tablici i u boljem rezultatskom nizu. Momčad Sergeja Jakirovića ima osam prvenstvenih pobjeda zaredom, dok je sastav Željka Sopića u prošlom kolu izgubio kod Lokomotive i tako pao s vrha ljestvice, na kojem je bio od 21. kola. Dinamo do prošlog vikenda uopće nije vodio na tablici.

Rijeka u tri dosad odigrana ogleda s Dinamom ove sezone ne zna za pobjedu. Na Maksimiru je oba puta bolji bio domaćin, dok je na Rujevici bilo neriješeno. Dinamo je tako ujedno osigurao bolji međusobni omjer, što će biti odlučujući faktor ako ekipe na kraju budu poravnate po broju bodova.

Utakmica visokog rizika

Uoči derbija Policijska uprava primorsko-goranska izdala je važnu obavijest za sve navijače koji će prisustvovati utakmici, a prenosimo je u cijelosti: "Na stadionu Rujevica u Rijeci se u nedjelju, 5. svibnja s početkom u 19.30 sati, odigrava nogometna utakmica Hrvatske nogometne lige između HNK Rijeka i HNK Dinamo.

Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i  ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o javnom okupljanju.

S obzirom na očekivani dolazak većeg broja gostujućih navijača, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama. Ulazi u stadion Rujevica bit će otvoreni od 18 sati. Pozivaju se gledatelji da do stadiona dođu ranije, kako bi izbjegli prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta. Gostujuće navijače prihvatit će policijski službenici na Kikovici, na autocesti A6 te ih pozivamo da na navedenu lokaciju dođu do 16.30 sati , kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do stadiona Rujevica u Rijeci.

Gostujućim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača, budući da će policijski službenici bez stajanja osiguravati preprate gostujućih navijača od izlaza s autoceste do stadiona. Na stadionu osigurana je prodaja bezalkoholnih pića i hrane. 

Na ulazima u stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne provjere. Sva uočena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim zakonskim i podzakonskim aktima. Na dan odigravanja utakmice policija će audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice."

 

Pročitajte više