tenis

Vedran Martić: Očekivali smo više od Čilića? Ne bih tako rekao

Foto: Pixell/Sanjin Strukic

RUSKI tenisači novi su osvajači Davis Cupa. U Madridu, u finalnom susretu, Rusija je pobijedila nakon što je dobila i drugi pojedinačni meč. Za Rusiju je ovo treći trofej pobjednika u ovom natjecanju.

Nakon što je u prvom meču Andrej Rubljov svladao Bornu Goju sa 6:4, 7:6(5) te Rusima donio prvi bod, u drugom pojedinačnom meču je Danil Medvedev, drugi tenisač na svijetu, svladao Marina Čilića 7:6(7), 6:2 te time Rusima osigurao pehar.

Nakon meča pred novinare je stao izbornik Hrvatske Vedran Martić.

Martić zadovoljan Čilićem

"Hvala vam na čestitkama, ali malo smo žalosni što nismo uspjeli pobijediti. Imali smo malo nesreće, neke tie-breakove i ključne poene smo izgubili i to je to", rekao je izbornik hrvatske teniske reprezentacije pa dodao:

"Ja mislim da smo se natjecali najbolje što smo mogli, ali žao mi je što danas nismo pobijedili. Dobili smo jake reprezentacije, ali danas nije išlo. Ne zamjeram dečkima ništa."

Očekivali smo na ovom turniru više od Marina Čilića?

"Ne bih tako rekao, vodio je Marin protiv Sinnera, to je bilo na knap, dobio je De Minaura koji je odličan, protiv Đokovića ok... Izgubio je od Medvedeva, istina, ali igrao je protiv najboljih tenisača, nije bilo lako."

Pročitajte više