Vejić: Crna jakna, bež vestica... Karoglanov outfit jedino smisleno u prvom dijelu

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

HRVOJE VEJIĆ (46), igračka legenda Hajduka, a sada klupski kroničar koji u posljednje vrijeme kritički komentira igre Hajduka i stanje u klubu, oglasio se povodom novog kiksa Hajduka, samo remija (1:1) kod Varaždina u 24. kolu SuperSport HNL-a. Hajduk je tako posrnuo u napetom troboju za naslov u kojem su još Rijeka i Dinamo.

Vejić je za Hajduk igrao kao branič sedam godina u dva mandata i sakupio 205 nastupa i 19 golova. Jedan je od najtrofejnijih igrača kluba od sredine 90-ih jer je s Hajdukom osvojio po dva prvenstva i kupa. Kao kapetan je vodio Bile do posljednjeg naslova prvaka 2005. 

"Karoglan je rekao da je Diallo u dobroj formi. Varaždin je svaki put prolazio preko njega, izgledao je kao da će se srušiti"

Sada na Dalmatinskom portalu piše: "Samo bod kod Varaždina je kiks, ali više od toga nismo ni zaslužili." Vejić ističe da je Diallo na lijevom boku bio posebno loš: "Mislav je kroz tjedan spominjao da je Diallo u dobroj formi, u pravom treningu, ali baš su njega Varaždinci najviše probijali u prvom dijelu, pogotovo Drožđek, koji je svaki put bio par metara ispred i radio konstantne probleme našem iskusnom beku.

Činilo se da je to i bio plan domaćina, da puštaju da se Diallo podigne visoko, u situacijama kad bi se Livaja spustio po loptu, a Brekalo ušao u sredinu napada, baš kako je to u prošlim utakmicama puno bolje radio Hrgović. Kako je Diallo u fazi napada najblaže rečeno nedovoljno dobar za Hajduka, tako bi ga Drožđek samo poziciono popratio i uvijek bi imao prednost u kontri. Diallova dobra sprema je bila vidljiva u 23. minuti, kada je nakon 3-4 uzastopne kontre Varaždinaca i par dužih sprinteva u obranu, izgledao kao da će se srušiti svaki čas."

"Dominacija u posjedu? Da, ali standardnom, dosadnom Hajdukovom predstavom"

Ovako sumira Hajduk u prvom poluvremenu: "Hajduk je dominirao u posjedu, ali to je bio posjed s bezbroj pasova između Lučića, Šarlije, Uremovića i Krovinovića, tako da smo gledali standardnu, dosadnu Hajdukovu predstavu. Jedino što je u prvom dijelu kod Hajduka izgledalo smisleno bio je Karoglanov outfit. Radilo se o lijepoj dugoj crnoj jakni do koljena, ispod koje se nalazila vestica s botunima u bež boji s matching hlačama, a sve je upotpunio sjajnim tenisicama poznatog branda kojeg nećemo ovdje reklamirati. Pao je i koji uzdah s tribine, ali nažalost ne zbog uzbudljive igre 'bijelih.'"

"Karoglan mora odgovoriti na važna pitanja"

Vejić poentira: "Nije dobro, jednostavno igramo sporo, tj. nedovoljno brzo za nešto više. S ovakvom igrom ćemo imati problema sa svakim protivnikom i nemamo puno razloga za optimizam. Izgubili smo dva boda, koja nismo smjeli izgubiti. I to se događa. Više brine loša igra koja se ponavlja u zadnjih nekoliko utakmica. Što se događa s momčadi? Imamo igrače koji su kvaliteta iznad 90 posto lige. Zašto to ne pokazuju? Karoglan kad odgovori na ova pitanja, stvari će sigurno krenuti nabolje."

Pročitajte više