Velika čistka u Bayernu. Otpisano sedam zvijezda vrijednih 340 milijuna eura

Foto: Profimedia

DEBAKLOM je završila sezona za Bayern. Nakon 11 uzastopnih naslova Bundesligu je okončao na tek trećem mjestu, iz kupa ga je izbacio drugoligaš. Jedino se nije osramotio u Ligi prvaka tijesnim ispadanjem u polufinalu od Reala, ali to nikoga u Münchenu nije utješilo.

Trener Thomas Tuchel odlazi, a za njim će, prema pisanju najtiražnijeg njemačkog lista čak sedam zvijezda. "Uprava Bayerna krenut će u sveobuhvatnu obnovu i čišćenje momčadi čim je preuzme novi trener. Bayernu je nužna velika čistka kako bi namaknuo desetke milijuna nužne za pojačanja", piše Bild i nabraja sedmorku otpisanih, čiju vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 340 milijuna eura. 

Preskupi, prečesto ozlijeđeni i kikseri, a jednog tjera Stanišić

"Serge Gnabry (28 godina) ima ugovor do 2026., ali je glavni kandidat za prodaju. Zato što je prečesto ozlijeđen, pa tako i trenutno zbog potrganih mišića ne ide na Euro. Nadalje, previše rijetko igra na vrhunskoj razini. No, Bayern će imati veliki problem riješiti ga se jer Gnabry ima plaću od čak 20 milijuna eura.

Kingsley Coman (27) je u jako sličnoj situaciji kao Gnabry. Prečesto je ozlijeđen i pokazuje premalo postojanosti. Ima ugovor do 2027. i procijenjen je na 65 milijuna eura. Ako ga Bayern uspije prodati, dobio bi bogatstvo. 

Joshua Kimmich (29) je jedan od najtežih karaktera u svlačionici. Pitanje je što novi trener planira s njim. Da bude desni bek' Ili vođa u sredini? Ovisi i o tome što Kimmich želi u budućnosti. Ugovor ima do ljeta iduće godine i Bayern bi ga prodao odmah da na njemu zaradi nešto.

Leon Goretzka (29) je lider i predan je klub. No, Bayern u sredini terena želi dašak svježeg zraka u liku Frenkieja de Jonga. 

Dayot Upamecano (25) nakon niza loših igara ove sezone završio je na klupi. Bayern je blizu Leverkusenovom Tahu, pa bi ga mogao platiti prodajom Upamecana. 

Alphonso Davies (23) flertuje s Realom, ali su mu igre sve gore. Bayern želi produljiti ugovor s njim, koji završava 2025, ali Davies traži previše novca. Rastanak ovog ljeta je zato vrlo vjerojatan, ali pitanje je želi ga Real još uvijek? 

Noussair Mazraoui (26) je ozlijeđen toliko često da je Bayern zimus doveo Sachu Boeya (23) kao skupu alternativu. Očekuje se povratak i Josipa Stanišića s posudbe u Leverkusenu, pa je Mazraoui blizu odlasku."

Pročitajte više